La companyia ha rebut recentment l’autorització de l’Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris per al seu ús en mostres de sang, plasma i respiratòries.

Grifols ha anunciat aquest dimarts en un comunicat, que ha completat el desenvolupament d’un test molecular específic TMA que permet la detecció de virus SARS-CoV-2 en plasma, sang i mostres respiratòries, amb una sensibilitat equivalent o fins i tot superior a altres test moleculars , disponibles actualment, com els basats en PCR.

Gràcies a aquesta alta sensibilitat aquest test molecular permetria també implementar estratègies de testat grupal d’individus, multiplicant la capacitat de testeig de la població.

El test TMA és una solució de testatge completa i automatitzada que inclou tots els reactius, des de la preparació de la mostra fins a l’obtenció d’el resultat i es processa en els equips Procleix® Panther®, amb capacitat per analitzar més de 1.000 mostres diàries per instrument.

“Disposar de la suficient capacitat de testeig molecular és crític per ajudar a controlar aquesta pandèmia i tenir un test amb alta sensibilitat per abordar una possible estratègia de ‘pooling’ és sens dubte, un factor diferencial, que el podria fer factible”, assenyala Victor Grifols Deu, co-CEO de Grifols.

Grifols va començar el desenvolupament del seu test per detectar SARS-CoV-2 la primera setmana de febrer, gràcies a una combinació d’esforços dels seus equips a San Diego (EUA), Bilbao i Barcelona.

“Tot el talent de Grifols s’ha bolcat en desenvolupar, produir i validar aquest test en temps rècord, ha estat un autèntic treball d’equip. Estem molt orgullosos de l’esforç i el compromís dels nostres col·laboradors en aquests moments de crisi sense precedents”, afirma Raimon Grifols Roura, co-CEO de Grifols.