El pla de la multinacional associada a Sant Cugat Empresarial, se centra en les emissions de carboni, l’aplicació dels principis de circularitat i la protecció dels boscos.

HP ha anunciat alguns dels objectius climàtics més ambiciosos i exhaustius de la indústria tecnològica. Entre els compromisos plantejats, destaquen els avenços que la companyia està realitzant per impulsar una economia amb neutralitat de carboni i totalment regenerativa, reduir la seva petjada mediambiental global i afavorir el seu negoci a llarg termini i crear l’oferta de productes i solucions més sostenible de la indústria.

“La lluita contra la crisi climàtica és un repte sense precedents que exigeix de l’actuació urgent dels sectors públic i privat. Tots compartim l’interès en salvaguardar el nostre planeta, i aconseguir un impacte sostenible a les comunitats en què estem presents, i això ha de ser una prioritat per a totes les companyies”, declara Enrique Lores, President i CEO d’HP. “Estem totalment compromesos en aconseguir el nostre objectiu de convertir-nos en l’empresa tecnològica més sostenible i justa del planeta. Aquests nous objectius reflecteixen els nostres continus esforços per aconseguir zero emissions netes de carboni, no només en les nostres pròpies operacions, sinó en tota la nostra cadena de valor. No només és el correcte, sinó que també representa un motor d’innovació i creixement cada vegada més important que enfortirà el nostre negoci en el futur”.

El cas de la transformació empresarial

Les mesures que HP està duent a terme es troben entre les accions climàtiques més exhaustives del sector tecnològic i alineades amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU. Per aconseguir aquests propòsits, HP se centra en accelerar 5 impulsors estratègics destinats a desvincular el creixement de les emissions de carboni i el consum de recursos, accelerar la innovació i transformar el disseny i els models de negoci:

Impressió i sistemes personals com a servei: Renovació dels subministraments d’impressió, maquinari com a servei i maquinari certificat de segon ús.
Materials sostenibles: Incrementar l’ús de materials renovables i reciclats.
Descarbonització de la cadena de subministrament: Impulsar i donar suport a la reducció de carboni dels proveïdors, l’ús d’electricitat renovable, l’adopció de transport terrestre i de combustibles alternatius i vehicles elèctrics per a l’enviament de productes.
Eficiència energètica: Dissenyar tecnologies de productes existents i nous que siguin eficients des del punt de vista energètic.
Inversions forestals: Abordar la fibra utilitzada en la impressió i els envasos, invertint en la restauració i protecció dels boscos, i seguir proveint-se de materials certificats o reciclats.

Emissions de carboni i circularitat

Per assolir aquests objectius, HP serà neutra en emissions de carboni en les seves operacions per 2025 i reduirà les emissions de gasos d’efecte hivernacle (GEH) d’abast 1, 2 i 3 en un 50% en termes absoluts per a 2030, en comparació amb 2019. A més, el 75% del contingut total anual de productes i embalatges d’HP, en pes, procedirà de materials, productes i peces reciclats, renovables i / o reutilitzats per 2030. Aquestes accions ajudaran a posicionar a HP per aconseguir zero emissions netes de carboni en tota la seva cadena de valor per 2040. En línia amb els objectius pel que fa a l’aplicació de principis de circularitat, les operacions d’HP produiran zero residus a les seves instal·lacions gestionades per 2025. L’organització de suport al Client d’HP, també serà neutra en carboni, tant en les operacions d’HP com a les gestionades pels seus partners, per 2030.

Protecció i restauració de boscos

HP també se centra en solucions basades en la natura amb partners globals com el Fons Mundial per a la Naturalesa (WWF), la Fundació Arbor Day i a través de la seva pròpia iniciativa, Col·laboració de Boscos Sostenibles. HP és una de les poques empreses del món que ha aconseguit un objectiu de desforestació zero per a l’abastament del seu paper i embalatge. El 2020, HP ha aconseguit la desforestació zero per al 99% de el paper de la marca HP i dels embalatges de productes de paper, amb l’1% restant avaluat per garantir que l’ús de la fibra reportada compleix amb la Política de Paper i fusta Sostenibles d’HP. El paper de la marca HP, està lliure de desforestació des de 2016. En el cas dels embalatges de productes de paper, això representa la culminació de cinc anys de treball per millorar els processos de compra d’HP i col·laborar amb més de 100 proveïdors per impulsar el progrés. La companyia ha implementat un programa de garantia de conformitat per gestionar qualsevol acció correctiva i mantenir aquest rendiment en el futur.

Font: HP