La iniciativa s’emmarca dins de les mesures econòmiques de suport al teixit empresarial i comercial de Sant Cugat afectat per la Covid-19.

Aquest dimecres l’Ajuntament de Sant Cugat ha presentat a la plaça Quatre Cantons, la campanya ‘Gràcies! Compra a Sant Cugat!’, una iniciativa que neix amb l’objectiu d’estimular les vendes en els establiments comercials de la ciutat, damnificats a conseqüència de la crisi econòmica derivada de la pandèmia. El consistori destinarà 600.000 euros per tal que les més de 30.000 llars de la ciutat disposin d’un val descompte de 20 euros per gastar en el comerç i la restauració local durant un període de 45 dies.

La iniciativa, sorgida de la Taula d’Emergència Econòmica, comptarà amb la col·laboració de Sant Cugat Empresarial en la gestió del projecte.  ‘Des d’un inici, arrel de la pandèmia, teníem molt clar que el bé a protegir era el món econòmic, i especialment el teixit econòmic més afectat, com el petit comerç o la petita empresa. I la manera d’intentar pal·liar o ajudar-lo era fomentar el consum local. Des d’un primer moment vam defensar com a mesura innovadora, distribuir aquests vals descomptes universals, per a totes les famílies que visquin a Sant Cugat. Amb aquesta iniciativa, Sant Cugat Empresarial i l’Ajuntament de Sant Cugat, seguim apostant per revitalitzar l’economia local, i per ajudar a tots aquells que han patit, i segueixen patint la difícil situació derivada de la pandèmia’, ha assenyalat Joan Franquesa, president de Sant Cugat Empresarial.

Campanya ‘Gràcies! Compra a Sant Cugat’

Cada llar podrà activar un val descompte per un import de 20 euros. Un membre de la unitat familiar o de convivència, major de 18 anys, haurà de descarregar-se l’app ‘Gràcies, compra a Sant Cugat’ a través d’un codi QR. Un cop obtinguda l’aplicació caldrà introduir el DNI (un per família o llar). Per últim, l’usuari o usuària només caldrà que compri en un d’aquests comerços adherits a la campanya on podrà bescanviar el xec. Els xecs es podran validar a partir del 14 d’octubre i bescanviar fins el 30 de novembre.

Establiments participants

S’hi poden adherir establiments, serveis i comerços de fins a 9 treballadors, amb local a Sant Cugat i que s’hagin vist obligats a tancar durant els mesos de l’estat d’alarma de la pandèmia de la Covid-19. Els negocis que hi vulguin participar hauran de presentar telemàticament la sol·licitud de participació a la convocatòria de subvencions al preu en la plataforma ‘Gràcies! Compra a Sant Cugat’ de l’1 al 31 d’octubre. La podran trobar a la Seu electrònica de l’Ajuntament. Per fer-ho, rebran la corresponent formació i suport de l’Oficina d’Atenció a l’Empresa (OAE) que comptarà amb la col·laboració de Sant Cugat Empresarial.