Aquest dimecres s’ha celebrat en sessió ordinària la reunió de la Junta Directiva de Sant Cugat Empresarial a les instal·lacions d’ESADE Creapolis.

L’associació empresarial ha mostrat la seva decepció amb la divisió dels socis del Govern català, que rebutgen reobrir la negociació amb el Govern Espanyol per a l’ampliació de l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona- El Prat.

Sant Cugat Empresarial lamenta que s’estiguin implementant volgudament polítiques de regressió econòmica des dels organismes públics, i estima que el cost d’oportunitat de no portar a terme aquesta ampliació de l’Aeroport, pot resultar altíssima per a l’econòmica catalana, en el que ‘es perdria competitivitat d’una banda, i connectivitat en un món cada vegada més global, per l’altra’.

Segons l’entitat, Catalunya continua sent una regió de rellevància econòmica i amb potencial per seguir mantenint un paper protagonista en la creació d’innovació tècnica i industrial, així com de generació de prosperitat per al territori i els seus habitants, i per tant considera imprescindible, que els ‘nostres productes i els nostres emprenedors disposin d’una comunicació directa amb els actors principals dels desenvolupament econòmic mundial’.

Sant Cugat Empresarial reclama que les decisions polítiques responguin a una visió estratègica de llarg abast i posant les persones al centre, i considera que rebutjar aquesta inversió, ‘suposaria un fre a la projecció de la nostra economia, la nostra prosperitat i del nostre país i els seus habitants’.