La Junta Directiva de Sant Cugat Empresarial s’ha reunit aquest dimecres de forma telemàtica per analitzar les conseqüències econòmiques generades per la crisi sanitària de la Covid-19.

Sant Cugat Empresarial i l’Ajuntament de Sant Cugat, a través de la Taula d’Emergència Econòmica Local, estan en permanent col·laboració per treball coordinadament les mesures per pal·liar la crisis de la Covid-19.  Avui, s’ha acordat la incorporació a la taula de treball de la Cambra de Comerç de Terrassa, com actiu important de la ciutat.

Polítiques fiscals urgents

Sant Cugat Empresarial reclama al consistori santcugatenc aplicar amb urgència polítiques fiscals més contundents que ajudin a frenar la caiguda del teixit econòmic durant aquest estat d’alarma. L’associació insta a l’Ajuntament de Sant Cugat a ser més valent, en polítiques d’exempció fiscal i suport econòmic, per buscar noves formules excepcionals, en moments excepcionals com l’actual.

L’associació empresarial proposa eliminar o posposar determinats impostos amb càrrega local. Sant Cugat Empresarial advoca per l’exoneració de l’IBI als petits comerços, micro empreses i autònoms, i l’ajornament a petites i mitjanes empreses des d’ara i fins l’1 de juny; per l’elaboració d’un nou pressupost ajustat a les necessitats econòmiques i socials de Sant Cugat; per agilitzar la tramitació dels expedients de llicències d’obres i d’activitats; i recomana aturar els embargaments per impostos pagats durant tot aquest període de confinament.

Estudi de l’impacte econòmic

Sant Cugat Empresarial treballa en la realització d’un informe sobre l’impacte econòmic del coronavirus a la ciutat, per sectors més afectats, com a premissa per poder actuar amb més eficàcia en la fase post Covid-19.

Finalment, l’associació vol posar en valor les Iniciatives Empresarials fruit de l’esforç que estan realitzant les empreses associades, en aquesta crisi sanitària en favor de la comunitat, aportant solucions i atenuant els efectes de la pandèmia.