ConversesSCE4El Doctor i Professor del Departament de Direcció de Recursos Humans i director d’Investigació de l’Institut d’Estudis Laborables (IEL) d’ESADE; i la campiona i medallista de natació sincronitzada, Gemma Mengual; han dialogat a ‘Converses: valor i talent a l’empresa’ en un acte organitzat per Sant Cugat Empresarial i moderat per la Directora de ViaEmpresa, Laia Corbella, aquest passat dijous. Més d’un centenar d’empresaris i professionals han assistit a la trobada, a l’Hotel Sant Cugat, que es va clausurar en un acte de networking desenvolupat al mateix hotel i que ha servit per tal d’establir contacte entre tots els assistents.

Una de les principals conclusions de l’acte ha estat situar la passió i la creativitat com les claus principals per a poder generar èxit a les empreses: “Sense passió, les possibilitats d’èxits són mínimes i no es pot arribar molt lluny”, ha argumentat Dolan, Dr. en Recursos Humans ha apuntat la importància de demostrar la passió que se sent per la feina per parts de tots en el camp empresarial: “Tots han de posar de la seva part per a poder millorar la competència i ser capaços de renovar-se per a sobreviure”. Per tal de fomentar aquestes iniciatives, Mengual recolza que són accions que han de començar per un mateix per a poder transmetre-ho: “Em tinc que entrenar a mi mateixa per a poder donar el millor de jo mateixa”.

La figura del coach al món empresarial
El coaching és un tema molt difós en l’actualitat, cosa que s’ha reflectit també en aquesta nova sessió de Converses. Ha estat un terme que ha centrat bona part de la trobada.

Dolan ha lamentat que sovint és difícil d’entendre les dificultats que crea aquest terme: “El coaching en el món empresarial és ara mateix una selva”. Encara així, l’investigador ha valorat positivament les aportacions que es poden realitzar amb aquesta eina a dins de la mentalitat actual del sector.

‘Networking’
Pel president de Sant Cugat Empresarial, Joan Franquesa, una trobada com aquesta ha de tenir un temps dedicat a que els empresaris i professionals puguin establir enllaços i crear sinèrgies entre ells. És per això que l’etapa final del programa ha tingut una sessió de networking a la terrassa del mateix Hotel Sant Cugat. Acompanyats d’un ambientació amena i un variat àpat, els assistents han pogut debatre sobre els diferents aspectes dels diàlegs i conversar amb els seus protagonistes.

 

ConversesSCE1

ConversesSCE3