vita-sceUn total de 18 representants de l’empresariat de Sant Cugat van participar el dia 20 de gener de 2015 en una jornada de portes obertes a VITA Entrepreneurship Center.

El centre d’emprenedoria VITA, que desenvolupa un concepte innovador de gestió emprenedora, es defineix com un ecosistema que acull una cultura d’emprenedoria eficient generadora d’alt impacte social i econòmic. Creat l’any 2014, el centre ofereix un espai d’innovació i acompanyament a l’emprenedor on conviuen persones i projectes que promouen talent i desenvolupen projectes col·laboratius d’alt valor afegit. El centre –que serà inaugurat formalment dins del primer trimestre de 2015- acull avui un total de 42 professionals que representen un total de 14 entitats diferents (associacions, cooperatives i empreses) i que comparteixen un espai de 350 m2 destinat a fomentar la innovació creuada i oberta.

L’eix principal del centre és la col·laboració universitat-empresa. Un total de 32 universitaris participen des del 3 de novembre de 2014 en la 1ª Promoció de 10 Idees de Projectes d’Emprenedoria, en un espai de 550m2 que incorpora Laboratori de Tecnologies Digitals i Aula, entre d’altres. A més a més, 14 professionals impulsaran els 4 projectes guanyadors del Concurs d’Economia Social i Cooperativa 2014 i començaran el desenvolupament dels projectes a partir de gener 2015 per a un període de 9 mesos.

Albert Latorre, ideòleg de Vita Entrepreneurship Centrer i president d’INBENS, va informar que a partir del tercer trimestre de l’any el centre també impulsarà una segona promoció de projectes vinculats especialment a la formació emprenedora orientats a alumnes de batxillerat al mateix temps que desenvoluparà un ambiciós projecte de suport a persones majors de 45 anys amb dificultats d’incorporació al mercat laboral. Juanjo Martínez, vicepresident de Sant Cugat Empresarial, que va destacar el concepte innovador de Vita, va expressar per la seva part l’interès de l’associació a estrènyer llaços de col·laboració amb el centre d’emprenedoria per afavorir el potencial social i econòmic del territori.

En el transcurs de la jornada, Jaume Agustí Maragall, ideòleg i co-fundador del Zenks Club Sant Cugat, amb seu al centre VITA, va pronunciar una conferència sobre Sant Cugat: la primera Ciutat Positiva del món.

El centre d’emprenedoria VITA és una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Sant Cugat mitjançant la Fundació Sant Cugat Actiu i l’empresa INBENS. Per la seva part, l’empresa GFT i Universitat Gimbernat en són a partners co-promotors.