L’acte va comptar amb la conferència de la Presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, sota el títol: ‘Port de Barcelona, motor econòmic’.

El passat dijous a la tarda es va celebrar al QGAT restaurant, events & hotel, l’Assemblea General de Sant Cugat Empresarial, la jornada corporativa de l’associació que va reunir a una setantena dels directius de les empreses associades, i on es va procedir a realitzar el balanç de l’activitat desenvolupada durant l’any anterior.

En la part inicial, el tresorer Juan Knuth va presentar el balanç de l’activitat de l’any 2018, i el pressupost per a l’exercici 2019, que van ser aprovats per unanimitat.

Posteriorment, el vicepresident Manel Farré va presentar la nova web de l’associació, adaptada als nous temps, que properament es traduirà a l’anglès.

Tot seguit el president Joan Franquesa, va desgranar els eixos principals de l’acció anual de l’Associació. El màxim mandatari es va felicitar per la incorporació de Jaime Vives (Roche Diagnsotics), Joana Corominas (Catalònia Fundació Creactiva), i Oriol Alcolba (Esadecreapolis), com a nous membres de la Junta Directiva.

El president Joan Franquesa durant Assemblea General de Sant Cugat Empresarial

Franquesa va fer un balanç molt positiu del primer any de mandat. ‘Tot i les incerteses polítiques de començaments de 2018, aquest ha estat un any de consolidació de l’associació, amb un nou record d’associats, i del nou format del Tribuna Sant Cugat Empresarial, que ha obtingut un gran èxit d’assistència en les 3 edicions celebrades el curs passat’.

El president de l’entitat també va destacar la creació de la comissió internacional. ‘Volem posar en valor tot el món econòmic internacional que tenim a Sant Cugat. Estem treballant en diferents línies d’actuació. Una d’elles serà el proper Tribuna del 9 de maig, coincidint amb el Dia d’Europa, que versarà sobre la internacionalització de l’empresa catalana’. L’esdeveniment comptarà amb la presència del Conseller Delegat de Grifols, Raimon Grifols; amb la VP Corporatiu de Moventia, Silvia Martí; i amb el president d’Eurofragance, Santiago Sabatés. 

Franquesa també va senyalar en el seu discurs, la idea de participar en l’ajuda al món de la Responsabilitat Social Corporativa. ‘Tenim grans empreses a Sant Cugat, que realitzen grans apostes per RSC. Mitjançant un sistema de concurs, volem trobar alguna entitat santcugatenca que sigui susceptible de rebre aquesta ajuda econòmica’.

Conferència-col·loqui amb Mercè Conesa

L’Assemblea General va continuar amb la conferència- col·loqui de la Presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa. L’Alcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny, va realitzar la introducció de la mateixa, i va destacar la importància de promoure el teixit empresarial a la ciutat. En aquest sentit, Fortuny va animar a les empreses a participar de Sant Cugat Empresarial, perquè ‘la ciutat continuï liderant aquest parc empresarial i l’ecosistema d’emprenedoria que fa que Sant Cugat segueixi sent un tret diferencial i un punt de mira d’altres municipis’.

Carmela Fortuny a l'Assemblea General de Sant Cugat Empresarial

Tot seguit va començar la conferència de Mercè Conesa, sota el títol ‘Port de Barcelona, motor econòmic’, on va exposar les grans oportunitats que ofereix aquesta infraestructura per a les empreses de la ciutat. ‘És important que les companyies coneguin quin serveis els hi podem oferir. Estem segurs que a Sant Cugat, hi ha empreses que poden exportar els seus productes a través de les autopistes del mar’.

Conferència de Mercè Conesa a l'Assemblea de Sant Cugat Empresarial

Conferència de Mercè Conesa a l'Assemblea de Sant Cugat Empresarial

El Port de Barcelona, va tancar l’any 2018, amb resultats rècord en els principals indicadors de tràfic, reforçant el seu rol com a principal facilitador de l’activitat exportadora, dirigida a mercats cada cop més diversificats i llunyans.

Mercè Conesa i Joan Franquesa a l'Assemblea de Sant Cugat Empresarial

Com és tradició, l’Assemblea General de Sant Cugat Empresarial va concloure amb un aperitiu relacional de networking empresarial, entre tots els associats presents en l’acte.