SCE-estiuAquest dimecres 13 de juliol ha tingut lloc la reunió de la Junta Directiva de l’Associació Sant Cugat Empresarial, celebrada a les instal·lacions d’ESADE CREAPOLIS de Sant Cugat, a on s’han destacat, com a trets principals, els canvis econòmics que s’estan visquent actualment a nivell global produïts, entre d’altres factors, per accions com el Brèxit al Regne Unit. També s’ha parlat dels canvis produïts a l’Ajuntament de Sant Cugat així com del reforç del servei de bus establert a la L-7 entre Volpalleres i Can Ametller.

La situació econòmica global ha estat sacsejada recentment per la influència del Brèxit produït per part del Regne Unit i això, en una mesura més o menys gran, pot afectar al teixit econòmic i empresarial de la ciutat. Sant Cugat Empresarial és conscient d’aquest a partir del moment en que es va posar sobre la taula el total de les xifres que representa aquest fet: Regne Unit, cinquè soci comercial de Catalunya, representa el 6% aproximadament de les nostres exportacions i importacions. Amb unes exportacions d’uns 4.000 milions d’euros i unes importacions de 2.600 milions d’euros el 2015, Catalunya registra un superàvit comercial amb el Regne Unit, segons dades extretes de la PIMEC.

Per tant, des de Sant Cugat Empresarial es creu que s’han de prendre mesures amb l’objectiu que l’empresariat català no es puguin veure perjudicat. A la Junta Directiva d’aquest dimecres s’ha parlat del context econòmic internacional i del nacional. A nivell local s’han tractat els canvis produïts recentment a l’Ajuntament de Sant Cugat arran de la renúncia, per motius professionals, de Carles Brugarolas com a tinent d’alcalde d’Economia, Empresa, Ocupació i Recursos Humans (RRHH).

Com a representant de la institució a dins de la mateixa Junta Directiva de l’Associació, des de Sant Cugat Empresarial han volgut agraïr tots els anys que Brugaroles, amb la seva posició de tinència d’alcaldia, ha dedicat a Sant Cugat Empresarial. Tanmateix s’ha expressat la voluntat de que el nou repartiment de càrrecs segueixi mantenint la col·laboració amb el teixit empresarial i que es segueixi contant amb la Sant Cugat Empresarial com a eix entre ambdues institucions pel bé comú de les institucions i de l’empresariat santcugatenc.

Un altra aspecte rellevant a la reunió periòdica de Sant Cugat Empresarial ha estat el del nou funcionament a partir del proper 20 de juliol d’un nou servei d’expansió i reforç d’autobusos de FFCC Volpalleres a la zona de @Santcugat, que ha d’ajudar a descongestionar el servei d’autobusos de les empreses ubicades a la zona.

A partir d’aquesta data, la línia L-7 arribarà a l’estació de Volpelleres i es perllongarà fins a la masia de Can Ametller, donant servei a @SantCugat, als edificis situats al Camí de Can Ametller, i comunicant amb l’estació de FCG de l’Hospital General.

Això ha estat possible gràcies a que Sant Cugat Empresarial ha intensificat les seves accions, reclamacions i propostes a l’Ajuntament de Sant Cugat per obtenir millores en la mobilitat, entre altres zones, de Volpalleres i @Santcugat on s’hi estan instal·lant moltes empreses noves i d’altres estant experimentant un fort creixement de personal.