logo-bideaBidea és una empresa de consultoria empresarial especialitzada en la implantació d’estratègies de gestió organitzacional i polítiques de Responsabilitat Empresarial i Sostenibilitat. Va ser fundada l’any 2003 per José Antonio Lavado, qui manté una participació activa en associacions i iniciatives externes que promouen la incorporació dels criteris de sostenibilitat en l’estratègia i la gestió empresarial. Lavado advoca per la integració dels principis del desenvolupament
sostenible en el model empresarial del segle XXI.

Una de les principals àrees d’especialització de Bidea se centra en el desenvolupament de projectes orientats enfortir la confiança entre les organitzacions i els seus stakeholders o grups d’interès. En aquest sentit, Bidea ha dissenyat la seva pròpia metodologia basada en el diàleg presencial anomenada “SE&T” (Stakeholder Engagement & Trust) orientada a millorar el compromís dels treballadors, la fidelitat dels clients, la complicitat amb els proveïdors, la credibilitat davant l’Administració i la confiança dels analistes e inversors, entre altres. Per a Lavado, el diàleg i confiança serà una de les essències diferencials per a la competitivitat empresarial en les pròximes dècades. Treballem des de la lògica de que la confiança es pot gestionar i de que aquesta gestió incrementa la competitivitat i la rendibilitat de l’organització, i assegura la seva supervivència a mig i llarg termini. Un recurs fonamental per treballar tot això és practicar la transparència i el diàleg de manera sistemàtica, ordenada i estructurada. El propòsit de Bidea és ajudar les empreses a aconseguir aquest objectiu proporcionant els fonaments, metodologies, eines i suport professional.

En l’àmbit de la Responsabilitat Social Empresarial, Bidea forma part des dels seus inicis de la Comissió de Seguiment de l’Agenda 21 de Sant Cugat i darrerament ha participat activament com a membre de Sant Cugat Empresarial en l’impuls de la Moció Institucional de suport i adhesió a la iniciativa promoguda per l’associació per fomentar el compromís amb la Responsabilitat Social Empresarial i que va ser aprovada pel Ple de l’Ajuntament de Sant
Cugat del 16 de setembre de 2013. Aquesta declaració recull 10 principis d’actuació distribuïts en 4 àmbits: econòmic, pràctiques de bon govern, protecció ambiental i contribució social.

Amb seu a Sant Cugat del Vallès, Bidea compta entre els seus clients a empreses com Endesa, Agbar, TMB, la CCMA (Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals), DKV Seguros, Cementos Portland Valderrivas, Port Aventura, el Gran Teatre del Liceu o la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

Més informació