L’edició d’enguany sobre educació, tecnologia i mercat de treball amb perspectiva de gènere, ha estat liderada per una de les 24 associacions que formen el Fòrum Hipàtia, Lean In Network Barcelona.

Aquest dimecres una representació de Sant Cugat Empresarial ha assistit a la quarta edició del Fòrum Hipàtia, una iniciativa de l’Associació 50a50 que s’organitza cada any al voltant del Dia Internacional de les Dones.

Sota el títol “Educació, tecnologia i mercat de treball: Els grans reptes per a la dona del segle XXI’, l’edició d’enguany celebrada a la Llotja de Mar de Barcelona, ha tractat sobre les tendències de futur de la feina i les habilitats requerides per afrontar-les des d’una perspectiva de gènere.

Sant Cugat Empresarial assisteix a la quarta edició del Fòrum Hipàtia

La IV del Fòrum Hipàtia ha comptat amb una taula rodona en la qual han intervingut la catedràtica de la Universitat Rovira i Virgili i doctora en Ciències de l’Educació, Mercè Gisbert; la National Industry Businee Manager de la Consultora Hays, Imma Martínez; la directora del centre de recerca Intelligent Data Science & Artificial Intelligence (IDEAI-UPC) a la UPC; i la directora general de Societat Digital, Joana Barbany. L’acte va estar moderat per la Public Affairs Manager a HP i vocal de la Junta Directiva de Sant Cugat Empresarial, Eva Blanco.

La jornada ha exposat la xacra de la manca de noies en les carreres STEM, i la manca de referents que tenen les més joves, i ha posat en valor el fet de que en una societat digital s’ha d’apostar per la diversitats. El fòrum també ha identificat quins són les habilitats que necessiten les dones per donar resposta als requeriments del mercat laboral i ha plantejat un compromís entre escoles, universitats, empreses i administració per fomentar aquest ‘reskilling’.

Sant Cugat Empresarial assisteix a la quarta edició del Fòrum Hipàtia