El proper diumenge, 8 de maig, a les 12.20 hores, el programa “Diumenge, concert” (TV3) oferirà la cinquena simfonia de Beethoven, interpretada per l’Orquestra Simfònica Sant Cugat al concert que va oferir al Teatre-Auditori Sant Cugat el 26 de novembre de 2021.

Creada l’any 1990, l’Orquestra Simfònica Sant Cugat (OSSC) ha fet més de 700 concerts al Teatre-Auditori Sant Cugat, seu de l’Orquestra, i altres escenaris del país com el Palau de la Música Catalana, el Gran Teatre del Liceu, el Palau de Congressos de Catalunya, l’Auditori de Barcelona, Teatre Tivoli i Teatre Victòria de Barcelona, Palau Sant Jordi, Santa Maria del Mar, la nau central del temple de la Sagrada Família…

Un dels fets diferencials de l’OSSC és l’èxit de públic. La seva “Associació d’espectadors” compta amb més de 400 abonats al cicle estable de concerts que l’Orquestra fa al Teatre Auditori Sant Cugat on és habitual que es pengi el rètol d’“exhaurides les localitats”. El concert més multitudinari que ha realitzat l’OSSC va ser l’any 2003 amb el tenor Josep Carreras al Palau Sant Jordi de Barcelona davant 20.000 espectadors.

Aquesta temporada l’Orquestra presenta una gran diversitat de repertoris, amb propostes tan ambicioses com “Les 4 Estacions de Vivaldi”, la “5a Simfonia de Beethoven”, un concert amb la mezzosoprano Ana Häsler o la “2a Simfonia de Txaikovski” a més dels ja habituals de valsos i danses per les festes de Nadal, i de Sant Jordi, amb nombroses peces d’autors catalans i d’altres propostes de format més petit.

Han dirigit l’Orquestra noms com Salvador Brotons, Joan Albert Amargós, Edmon Colomer, Donald Appert, Miguel Roa, Enrique Ricci, Miquel Ortega, David Jiménez, Peter Herbolzheimer, José Carlos Martínez, Juan Asin, Juan E. Guacci, Jordi Piccorelli, Daniel Gil, Grigor Palikarov, Antoni Ros-Marbà, Gerard Claret, Luca Bagagli, Santiago Serrate i Roit Feldenkreis. El director titular és el mestre Josep Ferré.

Roit Feldenkreis, directora d’orquestra

De jove, Roit Feldenkreis es va formar a Israel i als Estats Units per convertir-se en cantant soprano. Un principi aparentment previsible que s’ha convertit en una via d’exploració per a la Roit: constantment investiga i empeny els límits de les tradicions clàssiques, així com els culturals i geogràfics com a directora d’orquestra internacional.

Guanyadora a la London Classical Soloists Conductioning Competition (2014) i músic líder a l’arena musical internacional, Roit Feldenkreis ha estat fundadora i directora musical durant vuit anys de la Israeli Moshavot Chamber Orchestra, una orquestra líder del nord d’Israel (2011-2019), ubicada al prestigiós Elma Arts Hall. Sota la direcció de Roit, l’orquestra va interpretar composicions innovadores, en estrena mundial, de compositors vius d’Israel i d’arreu del món. També feia cicles de concerts orientats a la família, per promoure la música clàssica a joves desafavorits, i concerts benèfics anuals amb joves solistes amb talent.

El 2019 Roit Feldenkreis es va traslladar a Barcelona on ara és directora associada de l’Orquestra de Cambra Catalana de Barcelona i directora convidada de nombroses orquestres d’Espanya i Europa. Ha creat a Barcelona la sèrie d’enregistraments “Musicians Talk Music”, que acull músics internacionals de primer nivell en converses integrals sobre la música, amb espectadors de tot el món..

En l’àmbit internacional ha dirigit l’Orquestra Filharmònica de Montevideo (Uruguai) amb la soprano Sivan Rotem i la violoncel·lista Virginia Aldado, l’ Orquestra Filharmònica de Zacatecas (Mèxic), amb el pianista Tiffany Poon, l’ Orquestra Filharmònica Campana de Nàpols (Itàlia), amb la soprano Luana Lombardi, la London City Orchestra (Regne Unit), amb el pianista Jayson Gillham, l’Orquestra Simfònica del Congrés Nacional del Paraguai, amb la flautista Adriana Aquino Navarro i l’Orquestra de Cambra de Bombai (Índia), amb el violinista Hadar Rimon, entre d’altres.

El programa

“Diumenge, concert” és la proposta musical dirigida i presentada per Àlex Robles Fitó, amb què col·laboren els principals centres musicals, els artistes i els organitzadors de concerts del país, per oferir una bona mostra de la producció i donar visibilitat al treball dels músics. Els continguts del programa es poden consultar al portal de TV3 i els concerts emesos estan disponibles a tv3alacarta.