La Ronda del Vallès, connectaria el Vallès amb el Baix Llobregat, que conformen la regió catalana que concentra més PIB de Catalunya, amb el 30% del total del país.

L’associació Sant Cugat Empresarial celebra l’acord polític per l’aprovació de pressupostos, i insta al Govern de la Generalitat de Catalunya a que es compleixin i s’executin dins dels terminis establerts els acords relatius a la construcció de la ronda nord del Vallès.

Sant Cugat Empresarial se suma a les manifestacions realitzades aquests darreres dies per la patronals PIMEC i CECOT, que es mostren favorables a tirar endavant el projecte “per no deixar escapar la possibilitat de millorar les infraestructures i la competitivitat del territori”.

Des de l’entitat empresarial sostenen que la connexió entre el Baix Llobregat i el Vallès a través de B-40, és una infraestructura indispensable per al país, que ha d’ajudar a facilitar la mobilitat de persones i de mercaderies, que malauradament ni el transport col·lectiu ni les infraestructures actuals faciliten. A més, reivindica la comunicació entre el Vallès i Barcelona, com un dels eixos més rellevants per a l’economia del país.

Sant Cugat Empresarial reclama que la B-40 es faci efectiva el més aviat possible, ja que un sistema d’infraestructures madur maximitza la competitivitat dels sectors productius, facilita la fixació del teixit industrial i presenta avantatge competitius per a l’atracció d’activitat econòmica.