L’operadora de telecomunicacions associada és la primera empresa que col·labra amb CatalanDAO, una organització autònoma descentralitzada (DAO) que fomenta l’art català i contribueix a la sostenibilitat del planeta amb tecnologia d’accés obert blockchain.

En la mateixa línia, la companyia catalana ha adquirit un domini web3 (parlem.eth), amb el qual entrarà a la internet 3.0 descentralitzada, que vol retornar el poder als usuaris i trencar l’hegemonia de les grans tecnològiques globals.

La col·laboració de Parlem Telecom amb CatalanDAO s’ha concretat inicialment amb l’aquisició d’un dels 24 tokens no fungibles (NFTs) en forma de “tió” de Nadal que ha subhastat aquesta comunitat descentralitzada en el seu particular “calendari d’advent” durant aquest mes. Cadascun d’aquests NFTs dona dret al seu comprador a la propietat d’una obra única i original de l’artista plàstic barceloní Klas Ernflo i accés exclusiu a una nadala dels artistes sonors CaboSanRoque. Els fons recaptats durant aquests 24 dies s’utilitzaran per promoure projectes vinculats a la cultura i llengua catalanes, desenvolupar iniciatives socials experimentals amb tecnologies descentralitzades i remunerar de forma justa els artistes amb aquesta via de finançament alternatiu no especulativa.

CatalanDAO, organització de recent creació promoguda per cent seixanta persones, aspira a desenvolupar experiments amb blockchain que vagin més enllà de l’àmbit artístic i també contempla accions socials, econòmiques i polítiques.