Aquest dimecres s’ha celebrat en sessió ordinària la Junta Directiva de Sant Cugat Empresarial, a les instal·lacions d’Esade Creapolis.

Durant la reunió, la Junta Directiva ha analitzat l’aplicació dels nous currículums escolars d’ESO i Batxillerat que prepara el Departament d’Educació, i que es desplegaran a partir del curs vinent segons marca la nova llei d’educació espanyola, la LOMLOE.

Eliminació del límit de suspensos

Entre d’altres canvis, amb aquest nou Reial Decret, la promoció dels alumnes d’educació secundaria obligatòria no vindrà determinada pel nombre de suspensos, ja que la decisió quedarà en mans de l’equip docent, que prendrà la decisió en funció de si l’alumne té expectatives favorables de recuperació. En aquest sentit, la LOMLOE estableix que obtindran el títol d’ESO tots els alumnes que finalitzin quart i hagin adquirit, segons el parer de l’equip docent, les competències bàsiques, sense fixar per a això cap topall de suspensos.

Sant Cugat Empresarial ha mostrat la seva preocupació per aquesta nova reforma educativa, que posa en perill els valors tradicionals de la societat, com són la cultura de l’esforç, l’exigència, el sacrifici, la perseverança, o la curiositat per aprendre, i alerta que s’està creant una joventut sense coneixements, no sols històrics, sinó també de valors.

La Junta Directiva també ha lamentat l’elevada incertesa geopolítica i econòmica sobreviscuda en aquests darrers mesos per l’esclat de la guerra de Rússia a Ucraïna, i l’augment dels preus de l’energia, que està provocant un alentiment de la recuperació econòmica, i ha advertit que aquesta situació pot posar en risc la viabilitat de moltes empreses.

En el transcurs de la reunió, la Junta Directiva ha fet una valoració molt positiva de l’Assemblea General anual de Sant Cugat Empresarial, celebrada el passat dijous al QGAT Restaurant, Events & Hotel, que va reunir a més d’un centenar de directius de les empreses associades, i on es va procedir a realitzar el balanç de l’activitat desenvolupada l’any anterior.