Aquest nou centre, on treballaran fins a 80 professionals, reforça el compromís de la companyia per impulsar la innovació al país.

L’acte d’inauguració ha comptat amb la presència d’una comitiva de Sant Cugat Empresarial, encapçalada pel president Jaume Vives; la vicepresidenta i gerent, Concepció Curet; i la responsable de relacions públiques, Haidé Ibars.

També han assistit a la inauguració el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, i l’alcalde de Sant Cugat, Josep Maria Vallès.

Aquest dimarts l’empresa associada HP ha obert les portes d’un nou centre global d’innovació i disseny a Espanya, conegut com La Masia, HP Experience Design Center i situat dins de les instal·lacions del Centre Internacional d’HP a Sant Cugat (Barcelona). Aquesta obertura forma part de l’aposta ferma de la companyia per l’impuls de projectes d’innovació i del seu compromís pel país.

Inauguració HP

Sant Cugat Empresarial assisteix a la inauguració del nou centre d’innovació d’HP a Sant Cugat

Aquest nou centre d’HP, que es posiciona com hub internacional líder en l’àmbit del disseny digital, reafirma l’impuls de nous productes i serveis digitals per a optimitzar els negocis d’impressió i sistemes personals de la companyia. Fins a 80 professionals, de més de 10 nacionalitats, s’incorporaran a la Masia, HP Experience Design Center per a idear, dissenyar, desenvolupar i mostrar noves solucions digitals que milloraran l’experiència dels seus usuaris. Entre tots ells, reuneixen totes les habilitats necessàries por al desenvolupament de productes digitals: Product Management, UX Design, UX Copywriting, Visual Design, UX Researchers, Front end developers, Data Science.

Aquest centre se situa dins del recinte conegut com La Masia de Can Graells, una finca d’explotació agrícola del terme de Sant Cugat del Vallès datada del segle XIV i que, des del 1990, amb l’obertura del Centre Internacional d’HP a Barcelona, forma part de les seves instal·lacions. Per al seu nou ús, HP ha dut a terme una reforma exterior i interior, amb l’objectiu de donar la benvinguda i garantir el millor lloc de treball possible per a un equip de disseny internacional, que tindrà la seva seu a partir d’ara a Barcelona.

Sant Cugat Empresarial assisteix a la inauguració del nou centre d’innovació d’HP a Sant Cugat

“Espanya és un lloc clau per a HP en el naixement, desenvolupament i funcionament de tecnologies que faciliten la vida de les persones, i ho serà encara més amb l’obertura d’aquest nou centre global d’innovació i disseny en el nostre Centre Internacional de Barcelona. Una iniciativa que se suma a les de Salamanca, Lleó i València, i que fan del nostre país una referència en innovació i en atracció d’inversió i talent, optimitzant l’experiència dels nostres clients a través de les solucions i els serveis que desenvolupem a HP” , ha destacat Inés Bermejo, directora general d’HP Iberia.

Per a la decisió final de triar Barcelona per a albergar la seu d’aquest centre, HP ha valorat molt positivament l’existència de talent internacional en disseny tant a la ciutat com a la regió, així com el poder d’atracció amb el qual Barcelona i els seus voltants compten per al talent en el sector del disseny. A més, s’ha tingut en compte la instal·lació dins del Centre Internacional d’HP a Sant Cugat, una de les seus de la companyia més importants del món, i en la qual treballen més de 2.500 professionals de més de 60 nacionalitats diferents.

“Estem molt emocionats amb la inauguració de La Masia, HP Experience Design Center, un espai icònic que es posiciona com un hub líder a nivell mundial i que espera atreure el millor talent, competint amb les grans capitals del disseny com Berlín, Londres o Nova York”, ha afegit Ramon Pastor, director general del Centre Internacional d’HP de Barcelona. “A més, la revitalització d’un espai icònic com aquest facilita la connexió entre el nostre passat i la tecnologia més capdavantera desenvolupada per HP, i permet que el nostre centre de Barcelona continuï creixent i consolidant-se com un referent, tant nacional com internacional”, ha conclòs Pastor.

Sant Cugat Empresarial assisteix a la inauguració del nou centre d’innovació d’HP a Sant Cugat

Un edifici icònic que defineix el futur del treball

HP ha aconseguit transformar la Masia del seu estat original a un edifici clau en un entorn creatiu que manifesta com HP concep el futur del treball. Aquest entorn destaca per la predominança d’un format híbrid de treball, en el qual els empleats busquen una col·laboració autèntica i fluida entre ells, en entorns flexibles. En aquest cas, l’oficina roman com un centre de col·laboració i de comunitat, en el qual es poden trobar espais de treball àgils i dinàmics, així com la presència de l’última tecnologia desenvolupada per HP per a dur a terme les diferents idees i innovacions.