Sin tituloDes de l’Associació Sant Cugat Empresarial es vol expressar la voluntat de donar suport a la petita i mitjana empresa catalana després de conèixer les darreres modificacions introduïdes pel Ministeri d’Hisenda espanyol a l’impost de societats.

Dirigides a les empreses amb una facturació de més de deu milions d’euros, al voltant de la meitat de representació catalana segons el càlcul que ha realitzat la Conselleria d’Empresa i Coneixement, les reformes s’han establert amb efecte immediat per tal de contribuir a que l’Estat tingui la capacitat d’arribar a complir amb l’objectiu de dèficit públic compromès amb la Comissió Europea.

Les principals organitzacions empresarials consideren que, a diferència de l’opinió del Ministeri d’Hisenda, no es torna al sistema vigent del 2015, en el que el pagament mínim era d’un 12% per a empreses amb una facturació de més de 20 milions d’euros, ja que ara és d’un 23% o un 25% per totes aquelles companyies amb una facturació de 10 milions.

Segons un comunicat de representants de les empreses catalanes, la mesura és “deslleial, ja que pretén millorar la tresoreria de l’Administració i disfressar el dèficit públic, tot a càrrec, entre uns altres, de més de 5.000 empreses catalanes, la gran majoria pimes”.

Sant Cugat Empresarial vol mostrar el seu acord a aquestes mostres de rebuig davant unes mesures que penalitzaran a unes 5.000 empreses catalanes segons dades facilitades per les patronals.