L’acte ha comptat amb la conferència del president de Cecot, Antoni Abad, sota el títol ‘Propostes empresarials per a una nova etapa’.

Aquest dimecres a la tarda s’ha celebrat l’Assemblea General de Sant Cugat Empresarial, la jornada corporativa de l’associació que ha reunit a través de mitjans telemàtics, a directius de les empreses associades, i on s’ha procedit a realitzar el balanç de l’activitat desenvolupada l’any anterior.

Balanç d’activitat

En la part inicial de l’acte el tresorer Juan Knuth ha presentat el balanç de l’activitat de l’any 2019, i el pressupost per a l’exercici 2020, que ha estat aprovat per unanimitat.

Tot seguit, el president de Sant Cugat Empresarial ha desgranat els eixos principals de l’acció anual de l’Associació, i les previsions per aquest 2020, marcat per la pandèmia. ‘2019 va ser un any de consolidació de l’associació que va seguir rodant a velocitat de creuer. Vàrem gaudir de dos grans Tribunes, centrats en la internacionalització i el talent; vàrem consolidar els patrocinis; i vam continuar amb les tasques de lobbisme associatiu’. En aquest sentit Franquesa ha destacat entre d’altres, l’adhesió de Sant Cugat Empresarial al Hub b30, l’acord d’intencions amb el Port de Barcelona, o el conveni de col·laboració amb FemCAT, per fer pedagogia del món de l’empresa al món a les escoles.

Un 2020 marcat per la Covid-19

‘Les previsions per aquest 2020 eren molt semblants. De fet l’any va començar molt bé, però tot va canviar amb la proclamació de l’estat d’alarma. Des de l’associació hem intentat estar des del primer minut al costat de totes les empreses durant aquesta emergència sanitària i econòmica’. El president de l’entitat ha volgut posar en valor totes les iniciatives empresarials de les empreses associades durant aquesta crisi sanitària en favor de la comunitat, aportant solucions i atenuant els efectes de la pandèmia.

Durant la seva intervenció, el president també ha mostrat la seva preocupació per la situació de moltes empreses de la ciutat, amb sectors molt afectats com el de l’hostaleria, turisme, oci, o el sector del retail, i ha mostrat el seu recel a un possible nou confinament. ‘Entenem que el primer confinament era necessari per la novetat excepcional d’una malaltia desconeguda, però un segon confinament el país no l’aguantarà. Hem de saber conviure amb el virus i assumir certs riscos, ja que l’economia no pot parar’.

Franquesa també ha assenyalat que entrem en una fase amb moltes incerteses, i ha valorat molt positivament l’acord d’Europa sobre el fons de reconstrucció. ‘Si els fons s’administren de forma adequada i s’apliquen en projectes determinats, i controlats des de Europa, aquesta és una ajuda molt important, ja que les línies ICO i els ERTOs tenen data de caducitat’.   

Durant la seva intervenció, el president de Sant Cugat Empresarial també ha afirmat que aquesta pandèmia mundial ‘ha de comportar molts canvis de lideratge, entre els quals, la manera d’entendre la funció pública, els lideratges polítics, els lideratges socials, i els econòmics, ja que la societat reclamarà lideratges diferents’.  

Pel que fa a l’àmbit local, el president s’ha mostrat crític amb el nou tribut metropolità, i la nova anella de mobilitat verda de Sant Cugat, i ha reclamat un gran estudi de mobilitat.

Conferència d’Antoni Abad

L’Assemblea General de Sant Cugat Empresarial ha continuat amb la conferència – col·loqui del president de Cecot, Antoni Abad, que ha destacat que aquesta pandèmia ‘s’ha de veure com una oportunitat per transformar el model de país. Per una nova etapa aquesta excepcionalitat, pot ser una oportunitat. O canviem el país, o canviem el país. Hem d’obrir un nou escenari que sigui homologable internacionalment’. En aquest sentit, Abad ha assenyalat que ‘els països que millor funcionen són aquells que la seva societat defensa estructuralment que el bé comú no és pot delegar ni en l’estat, ni en la política’.

El president de la patronal Cecot, també ha instat a l’estat espanyol a col·laborar amb els empresaris a l’hora de mobilitzar els 140.000 milions d’euros injectats per la Unió Europea, per poder afrontar la crisi sanitària, i ha defensat un ‘parteneriat públic-privat, ja que s’han de construir noves confiances i que siguin efectives en el menor temps possible’.