Aquesta dijous s’ha celebrat a l’Auditori Banc Sabadell el Tribuna Sant Cugat Empresarial sobre “Talent, el futur de la nostra economia”. Amb paraules del president de Sant Cugat Empresarial, Joan Franquesa, “Sant Cugat i el triangle Vallès-Barcelona tenen una estructura econòmica que permet competir globalment en aquesta nova revolució que és la del talent i del coneixement”.

Joan Franquesa Tribuna Sant Cugat Empresarial

L’alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha comentat que “Sant Cugat té uns habitants i unes entitats amb un talent enorme que els impulsa a tirar endavant, per començar un negoci, per desenvolupar-lo amb èxit. El teixit divers de la ciutat és un dels factors que fa que siguem referents en molts àmbits: el progrés social i el progrés econòmic van de la mà”.

Mireia Ingla Tribuna Sant Cugat

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha declarat que “les empreses ens demanen als governs connectivitat, seguretat digital i talent. Els estudis diuen que hi ha un 40% de demanda que queda insatisfeta. És per això que s’ha d’invertir en el talent, un talent s’ha de començar a mesurar per la capacitat de canviar, adaptar-se o reaprendre, és a dir, innovar”. Pel que fa al paper de les dones al sector de les TIC, el conseller ha comentat “és urgent incorporar les dones al sector tecnològic. Actualment representen el 30% del sector, i només el 10% es dedica a tasques tecnològiques”.

Jordi Puigneró Tribuna Sant Cugat

Debat entre ponents

Després de les intervencions de les autoritats, el conductor de l’acte, Jofre Llombart, ha donat inici al debat entre els ponents.

Tribuna Sant Cugat Empresarial Talent

Olga Salomó, Human Resources Director de Boehringer Ingelheim, ha definit el talent com “la capacitat de qüestionar-se les coses per voler-les canviar”. Pel que fa a la retenció de talent, l’executiva aposta per “escoltar les persones, la conversa és fonamental per entendre els seus desitjos i aspiracions”. L’executiva també ha parlat de Barcelona com a “pol d’atracció de talent. Dins la companyia hi ha una gran demanda per traslladar-se aquí”.