Aquest dimecres s’ha celebrat en sessió ordinària la primera junta directiva de l’any de Sant Cugat Empresarial, a les instal·lacions d’Esade Creapolis. Durant la reunió s’ha analitzat l’alarmant evolució de la pandèmia a Sant Cugat del Vallès, i a Catalunya en conjunt, on el risc de rebrot i la velocitat de reproducció s’estan disparant aquests darrers dies, i les noves restriccions per frenar la tercera onada de la COVID-19.

Sant Cugat Empresarial demana que aquestes noves restriccions d’activitat, vagin acompanyades d’ajudes directes al conjunt d’empreses dels sectors més afectats, una estratègia de compensació de pèrdues que ja han posat en marxa altres països de la UE, per ajudar a un teixit empresarial que està esgotant la seva liquiditat. Segons l’entitat, aquesta injecció de líquid ha de ser una prioritat per a salvaguardar a les empreses i a l’ocupació.

En aquest sentit, Sant Cugat Empresarial se suma a la petició de la patronal Foment del Treball, que insta al Govern espanyol a condonar part dels crèdits ICO concedits a empreses i autònoms durant els primers mesos de la pandèmia, per a pal·liar els efectes econòmics de la Covid-19.

L’associació dona suport a tota iniciativa que suposi una menor càrrega fiscal, coom per exemple l’eliminació de l’impost de patrimoni, l’impost de successions i el de donacions.