Aquest dimecres s’ha celebrat en sessió ordinària la Junta Directiva de Sant Cugat Empresarial, a les instal·lacions d’Esade.

La reunió ha estat la darrera de Sílvia Trabalón al capdavant de la gerència de l’associació, després de que hagi pres la decisió de deixar el seu càrrec durant els propers dies per incorporar-se com a independent a les llistes electorals del PSC per a les properes eleccions municipals de Sant Cugat del Vallès. La Junta Directiva li ha desitjat molta sort en el seu nou projecte, amb l’agraïment per la tasca realitzada i els 11 anys de dedicació al teixit empresarial de la ciutat mitjançant la seva gerència de Sant Cugat Empresarial.

Durant la sessió, la Junta Directiva ha adoptat la decisió d’incorporar la figura d’un interim manager, que durant aquest procés d’interinatge, s’ocuparà de definir les necessitats del nou perfil professional, i analitzarà i proposarà millores als processos de l’associació. La Junta Directiva ha adoptat la decisió de nomenar per aquest càrrec interí a l’actual vicepresidenta, Concepció Curet.

Concepció Curet

Sant Cugat Empresarial exigeix un pacte per l’aigua

En el marc de la Junta Directiva també s’ha analitzat el decret llei 1/2023 de 28 de febrer de mesures extraordinàries i urgents per fer front a la situació de sequera excepcional en l’àmbit del districte de conca fluvial de Catalunya, que va convalidar fa unes setmanes el Parlament de Catalunya. Aquest decret, formulat de forma unilateral pel Govern, es centra en regular les sancions als ajuntaments que incompleixin les dotacions, però no recull ni una sola inversió que millori o reverteixi la situació.

Davant d’aquest estat d’excepcionalitat, diferent organitzacions empresarials del país, entre elles Sant Cugat Empresarial, exigim al Govern de la Generalitat que actuï davant l’emergència hídrica, i que ho faci des del diàleg i tenint en compte els diversos agents que li poden aportar coneixement expert. Les entitats proposem un pacte per l’aigua que doni solucions, des de la concertació, a problemes que lluny d’una aproximació política, el que necessiten és coneixement tècnic, amplitud de mires i, sobretot, responsabilitat amb la ciutadania.

Projecte de reutilització d’aigua regenerada de l’EDAR Sabadell fins a Sant Cugat

A la part final, la Junta Directiva ha analitzat la posada en marxa del projecte de reutilització d’aigua regenerada de l’EDAR Sabadell Riu Sec fins a Sant Cugat. L’objectiu és poder subministrar aquesta aigua als municipis metropolitans de Sant Cugat del Vallès i Cerdanyola del Vallès, així com a la Universitat Autònoma, a Bellaterra. L’aigua regenerada en aquestes poblacions serà principalment per a usos municipals, recreatius i industrials, tot i que els consums potencials s’acabaran de contrastar durant la redacció del projecte constructiu.

Sant Cugat Empresarial col·labora en aquest projecte identificant les necessitats d’aquesta aigua regenerada en el teixit empresarial de Sant Cugat.