Aquest matí el president de Sant Cugat Empresarial, Jaume Vives, ha assistit a la presentació del projecte de reutilització d’aigua regenerada de l’EDAR Sabadell Riu Sec fins a Sant Cugat.

L’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mireia Ingla, i el president de Sant Cugat Empresarial han obert l’acte per donar la benvinguda a tots els assistents.

Posteriorment, el director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Samuel Reyes; el director d’Aigües Sabadell, Xavier Cabanillas; la directora de l’Àrea d’Ecologia de l’AMB, Imma Mayol; i el director del Servei d’Aigua de l’AMB, Fernando Cabello, han presentat el projecte a una vintena d’empreses de Sant Cugat.

Al llarg dels anys 2022 i 2023, l’AMB i l’ACA estan intensificant la producció d’aigua regenerada en l’àmbit metropolità per fer front a la sequera, amb l’objectiu de disposar de més aigua, preservar reserves estratègiques, com l’aqüífer del delta del Llobregat, i evitar l’alliberament d’aigua dels embassaments.

Un dels projectes futurs, desenvolupat per l’AMB i l’ACA, passa per l’aprofitament d’aigua regenerada produïda fora del territori metropolità. Consisteix en la captació d’aigua regenerada de l’ERA de la depuradora de Sabadell Riu Sec, que actualment produeix més aigua regenerada de la que es necessita per mantenir el cabal ecològic del riu Sec. L’objectiu és poder subministrar aquesta aigua als municipis metropolitans de Sant Cugat del Vallès i Cerdanyola del Vallès, així com a la Universitat Autònoma, a Bellaterra.

El projecte s’ha gestat unint la visió i el treball obert de tots els agents clau involucrats en la iniciativa per garantir el seu valor per a la resiliència i sostenibilitat hídrica dels territoris. És per això que des de Sant Cugat Empresarial, “volem agrair a Agbar que hagi actuat com a impulsora d’aquest procés de concentració entre tots els agents gestors del cicle integral de l’aigua, els Ajuntaments de Sant Cugat, Cerdanyola i Sabadell, l’AMB i l’ACA, així com els usuaris potencials d’aigua regenerada. Perquè és gràcies a aquesta aliança publico-privada que s’ha establert que l’aigua regenerada de l’ERA de la depuradora de Sabadell Riu Sec es distribueixi a Sant Cugat del Vallès i Cerdanyola del Vallès a través de la xarxa gestionada per Aigües de Barcelona”.

L’aigua regenerada en aquestes poblacions serà principalment per a usos municipals, recreatius i industrials, tot i que els consums potencials s’acabaran de contrastar durant la redacció del projecte constructiu.

Sant Cugat Empresarial present a l'acte de presentació del projecte d'ús d'aigües regenerades a Sant Cugat

Sant Cugat Empresarial present a l'acte de presentació del projecte d'ús d'aigües regenerades a Sant Cugat