L’esdeveniment ha reunit a Casa Fuster Masia Sant Cugat, a 150 representats de les empreses associades.

Aquest dijous al vespre Sant Cugat Empresarial ha organitzat una nova edició de la Nit del Soci, que ha reconegut la trajectòria de les empreses associades Cugat Natura, VIA Empresa, Boehringer Ingelheim, Roche Diagnostics i Moventia, per les accions rellevants que han dut a terme a la ciutat, amb impacte en el territori, en l’àmbit de la tecnologia, la innovació i la sostenibilitat social.

El president de Sant Cugat Empresarial, Jaume Vives, ha introduït l’acte reivindicant el paper de l’empresa davant d’un situació d’incertesa econòmica i social com l’actual, i d’un teatre polític que no adreça amb serietat els temes fonamentals. ‘L’empresa i l’empresari tenim que fer palès cada dia que som una part fonamental de la societat, tant per la riquesa com el progrés social’.

Jaume Vives Nit del Soci

Tot seguit, Sandra Ferrer, responsable de comunicació i desenvolupament de negoci de ToGrowfy, ha presentat els representants de les empreses reconegudes, que han realitzat una breu exposició de la companyia. L’acte ha comptat amb les intervencions de la responsable de Relacions Institucionals de Fiatc Residències, Helena Aranyó; de la directora de VIA Empresa, Elena Busquets; del director de les Plantes de Producció de Boehringer Ingelheim, Daniel Marquardt; i del site director de Roche Diagnostics, Josep Bassa.

Nit del Soci de Sant Cugat Empresarial

El centre Cugat Natura, gestionat per FIATC Residències, ha estat reconegut per ser un referent en la implementació dels nous models d’atenció per a gent gran, innovadors i disruptius fets a mesura de les noves exigències i necessitats. Aranyó en el seu discurs ha destacat la filosofia del centre basada en garantir un servei de qualitat centrat en la persona, ‘que la faci sentir com a casa i millori la seva qualitat de vida’. La responsable de relacions institucionals també ha fet referència a l’itinerari de la vellesa que brinda el centre. ‘Una persona pot entrar a  viure als apartaments, amb autonomia personal, i evolucionar després cap al recurs de centre de dia o plaça residencial si precisa més atenció. El nostre valor afegit és proporcionar l’atenció que precisa la persona i anar-la graduant en funció dels seus nous requeriments’.

Nit soci SCE

La Nit del Soci també ha premiat la trajectòria del diari sobre empresa, economia, negoci, startup i innovació en català VIA Empresa, que enguany celebra el seu desè aniversari. Una dècada de recorregut amb una visió positiva sent el mitjà de comunicació amb major creixement d’audiència digital. La seva directora, Elena Busquests ha assenyalat que ‘estem en un moment màgic, de fer un salt endavant quant a expansió, d’innovar, de fer sexi l’economia. Cada dia més de 10.000 persones s’interessen per com va l’economia i l’empresa catalana amb el nostre diari’. La directora del rotatiu també ha parlat de l’expansió de la companyia, amb el nou projecte editorial al País Basc amb EmpresaBidea, un diari econòmic i empresarial en eusquera, i de futurs projectes innovadors com el pòdcast.

Una altra de les empreses guardonades ha estat Boehringer Ingelheim, empresa biofarmecèutica líder en investigació. La planta de Sant Cugat ha invertit en recerca, desenvolupament i innovació (R+D+i) 46,1 milions d’euros, amb un augment del 8,2% respecte del 2021. Daniel Marquardt ha agraït a Sant Cugat Empresarial el reconeixement, que ‘dona resposta al compromís de la companyia amb la innovació. El nostre propòsit és transformar la vida de les persones i dels animals de les generacions presents i futures’. Marquadt també ha parlat de l’estratègia de sostenibilitat de l’empresa, com a eix central del desenvolupament de Boehringer Ingelheim. ‘La companyia aborda els desafiaments del desenvolupament sostenible des d’una perspectiva àmplia, dividint-los en tres pilars: more health, more potencial i more green, que aborden la salut de les persones, els animals i el medi ambient de manera integral’. 

Nit del soci Sant Cugat Empresarial

Sant Cugat Empresarial també ha reconegut la trajectòria de Roche Diagnostics, que s’ha convertit en l’empresa de biotecnologia més gran del món i líder mundial en diagnòstic in vitro. Coincidint amb el 90è aniversari de l’arribada de la companyia a Espanya i el 20è aniversari de l’obertura d’instal·lacions a Sant Cugat, Roche ha invertit 51 milions d’euros en la renovació i ampliació del campus. Josep Bassa en la seva intervenció ha parlat de l’evolució de la companyia a la ciutat al llarg d’aquestes dues dècades. ‘Vàrem començar sent 300 treballadors, i actualment som 1.300 professionals de més de 37 nacionalitats amb diferents perfils científics i tecnològics’. Bassa també ha destacat que actualment Roche es la l’empresa que més inverteix en investigació i desenvolupament del món, fet que ‘demostra el ferm compromís amb la innovació per millorar la salut de les persones’, i ho ha exemplaritzat fent referència als tres Premis Nobel que ha tingut al llarg de la seva història la companyia, i els 32 medicaments de Roche que estan inclosos en la llista de medicaments essencials de l’OMS.

Durant la vetllada, també s’ha concedit una menció especial a l’empresa Moventia, especialitzada en el sector de la mobilitat sostenible, que enguany celebra el seu centenari. ‘Ens sentim molt feliços i agraïts d’aquest especial reconeixement de Sant Cugat Empresarial. Celebrar cent anys d’història és un assoliment que hem aconseguit gràcies també al suport de la comunitat empresarial de Sant Cugat, municipi que ha estat des de fa 15 la nostra seu corporativa i cor del nostre grup. En nom de tota la família Moventia volem donar-vos les gràcies per ser part de la nostra història i per compartir aquest moment tan especial amb nosaltres’, ha assenyalat Sílvia Martí, vicepresidenta corporativa de la companyia.

Menció especial Moventia

L’acte també ha comptat amb la intervenció del director dels centres d’empreses de la Direcció Territorial de CaixaBank a Barcelona, José Manuel García, que ha felicitat a Sant Cugat Empresarial per la iniciativa, i ha destacat que l’entitat financera segueix apostant i reforçant el teixit empresarial del territori.

La Nit del Soci de Sant Cugat Empresarial ha finalitzat amb un sopar relacional on tots els empresaris han pogut establir llaços i crear sinergies.

Nit del soci de SCE

Nit del Soci de Sant Cugat Empresarial

Nit del Soci de Sant Cugat Empresarial

Nit del soci SCE