L’esdeveniment ha reunit a Casa Fuster Masia Sant Cugat, a 145 representants de les empreses associades.

Aquest dijous al vespre Sant Cugat Empresarial ha organitzat la primera edició de la Nit del Soci, que ha reconegut la trajectòria de les empreses associades H.A.U.S, Solideo, Robin Cam i Karibou, pel seu ferm compromís en l’àmbit de la tecnologia i la sostenibilitat.

El president de Sant Cugat Empresarial, Jaume Vives, ha destacat la capacitat d’innovació de les quatre empreses, ‘per tirar endavant idees, projectes, que marquen una diferencia en la nostra societat, que aporten un valor, i que ens serveixen com a model’.

Nit del Soci de Sant Cugat Empresarial

Tot seguit, Míriam Salazar de l’agència associada 250 grados, ha presentat els representats de les quatre empreses reconegudes, que han realitzat una breu exposició de la companyia. L’acte ha comptat amb les intervencions del Director de H.A.U.S., Ricard Santamaría; del Founder & CEO de Solideo, Rafa Reyes; del Co Founder & CEO de Robin Cam, Javier Garrido; i del Co Founder & Managing Director de Karibou, Xavier Pinosa.

L’acte ha començat amb l’exposició del Director de H.A.U.S, una consultora que busca maximitzar les condicions ambientals dels edificis pensant en la salut i el benestar de les persones que els habitaran. En paraules de Santamaria, l’empresa ‘situa la salut i la sostenibilitat ambiental al centre de tot projecte d’edificació’, i ha assenyalat que ‘la Covid-19 ens ha fet un gran favor, ja que ha situat en el mapa el tema de la qualitat de l’aire’. L’últim projecte on la companyia ha participat ha estat l’Slow Building Barcelona, on ha assolit uns nivells de confort tèrmic, lumínic i tèrmic, així com una qualitat d’aire i aigua fins ara mai assolits en un edifici del sud d’Europa.

Nit del soci Sant Cugat Empresarial

A continuació, Rafa Reyes ha presentat la companyia santcugatenca Solideo, fundada l’any 2019,  especialista en energia solar fotovoltaica per a autoconsum. ‘Acompanyem a les persones, empreses i administracions en la seva transició energètica. La instal·lació de plaques solars és només el primer pas. Actualment, som la empresa líder a Catalunya, on realitzem 1 de cada 5 instal·lacions fotovoltaiques’. Reyes també ha fet referència a la Prospectiva enèrgica  de Catalunya a l’horitzó 2050 (PROEMCAT), assenyalant que a ‘Catalunya ens hem de posar les piles’.

Rafa Reyes Nit del Soci

Per la seva part, Javier Garrido ha presentat el sistema d’enregistrament de cirurgies Robin Cam, que utilitza com a base el propi gorro quirúrgic ‘per permetre de forma senzilla i còmoda gravar els procediments, tècniques o intervencions quirúrgiques i compartir el coneixement’. El gorro incorpora tecnologia tèxtil que permet, per exemple, activar el mecanisme d’enregistrament passant la mà a prop sense necessitat de manipular-lo, de manera que és possible mantenir els estàndards d’higiene i seguretat al quiròfan. La marca Robin Hat i els seus barret ja estan presents en més de 20 països de tot el món.

Nit del soci Sant Cugat Empresarial

La darrera empresa reconeguda ha estat Karibou, companyia santcugatenca que ha desenvolupat la primera solució d’embalatge 100% d’origen vegetal sense plàstic, completament sostenible, utilitzant només energia procedent de fonts renovables. Xavier Pinosa ha explicat com juntament amb el seu pare, que havia treballat en la industria dels envasos de plàstic, van decidir emprendre el 2020 aquest nou projecte. ‘Tenim reptes majúsculs, com el canvi climàtic, i era el moment de posar un punt i a part i fer altres coses. Així és com neix Karibou. En només 2 anys la companyia s’ha convertit en un referent mundial dels envasos de cartró i de paper sense cap mena de plàstic.

Nit del Soci Sant Cugat Empresarial

L’acte ha comptat amb la presència de l’Alcaldessa de Sant Cugat del Vallès Mireia Ingla que ha manifestat la voluntat del consistori de ‘teixir aliances amb tots els agents de la ciutat, per garantir la qualitat de vida de tots els ciutadans’.

Nit del Soci de SCE

La Nit del Soci també ha comptat amb la intervenció del Director Comercial de CaixaBank a Barcelona província, Ramon Soler, que ha felicitat a Sant Cugat Empresarial per la iniciativa, i ha destacat que ‘la relació amb l’entitat és una prioritat per treballar a favor del desenvolupament del teixit empresarial al territori’.

Nit del soci SCE

Al finalitzar el debat, tots els assistents a l’acte han pogut gaudir d’un sopar relacional on els empresaris han pogut establir llaços i crear sinergies.

Nit del soci SCE

Nit del soci de Sant Cugat Empresarial

Galeria d’imatges