El col·loqui i sopar de Sant Cugat Empresarial va reunir al Junior Restaurant, a més d’un centenar d’empresaris de la ciutat i comarca.

Aquest dijous al vespre s’ha celebrat a les instal·lacions del Club Junior una nova edició de Converses, el debat-col·loqui i sopar anual de Sant Cugat Empresarial, que enguany ha versat sobre la Responsabilitat Social i Empresa. L’acte ha comptat amb les intervencions de la Directora de Responsabilitat Corporativa de CaixaBank, Meritxell Ripoll; de la Directora de Responsabilitat Social Corporativa d’ISS Facility Services, Eulalia Devesa; i del Director General de Catalònia Fundació Creactiva, el Dr. Joaquim Serrahima. El col·loqui ha estat moderat per la Vicepresidenta de Sant Cugat Empresarial, Concepció Curet.

Autoritats Converses 2019

El Converses 2019 s’ha iniciat amb el discurs institucional del president de Sant Cugat Empresarial, Joan Franquesa, que ha donat la benvinguda a tots els assistents i ha introduït la temàtica de la jornada. ‘Des de l’associació impulsarem iniciatives que fomentin la participació de petites i mitjanes empreses en accions de responsabilitat social corporativa’.

El president de SCE Joan Franquesa, al Converses 2019

Tot seguit, l’alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, en una de les seves primeres intervencions com a màxima representant del consistori, ha remarcat que ‘el suport d’aquest govern envers el teixit empresarial és indiscutible’.

L'alcaldessa de Sant Cugat Mireia Ingla, al Converses 2019

Després d’aquestes intervencions ha donat inici la tertúlia. Meritxell Ripoll ha obert el debat posant l’accent en ‘que la Responsabilitat Corporativa ha d’anar alineada amb els valors de l’empresa’. Per la seva banda Eulalia Devesa, després de generar-se un debat de si les empreses han de comunicar les seves accions de Responsabilitat Social Corporativa, ha assegurat que ‘el que penses que fas bé has d’explicar-ho a tothom’. Des de Catalònia Fundació Creactiva, el Dr. Joaquim Serrahima, ha explicat ‘els nostres inversors són les famílies i els hem d’explicar el que fem’.

Debat sobre RSC al Converses 2019

Finalment els tres ponents han reflexionat sobre la rendibilitat real de la Responsabilitat Social Corporativa. Meritxell Ripoll ha aprofitat per explicar ‘que cada cop és més habitual que les incorporacions al Grup tinguin en compte les accions de Responsabilitat Corporativa que duem a terme.’ Per la seva part, el Dr. Joaquim Serrahima, ha exposat diferents accions de RSC que impulsen des de la Fundació, totes elles per ajudar a un col·lectiu molt desfavorit. Per últim, Eulalia Devesa ha senyalat que per ISS Facility Services ‘és absolutament rendible’ i seguidament ha posat alguns exemples d’iniciatives que porten a terme, com la d’invertir voluntàriament els cèntims de les nòmines en alguns països desfavorits, d’on provenen alguns dels treballadors de la companyia.

Al finalitzar el debat, tots els assistents han pogut gaudir d’un sopar mediterrani d’estiu, a la terrassa del Junior Restaurant, on els empresaris han pogut continuar el debat, establir llaços i crear sinergies.

Fotografies: Ajuntament de Sant Cugat