Aquest dimecres s’ha celebrat en sessió ordinària la reunió de la Junta Directiva de Sant Cugat Empresarial, a les instal·lacions d’Esade Creapolis.

La mateixa ha comptat amb la presència de la directora de la Unió de Polígons Industrials de Catalunya (UPIC), Sílvia Solanellas, que ha realitzat una exposició de la nova llei de les Àrees de Promoció Econòmica i Urbana (APEUs), aprovada pel Parlament de Catalunya, el passat mes de desembre. L’objectiu d’aquesta llei és establir les bases d’un nou model de gestió basat en la col·laboració publicoprivada en àrees de concentració d’activitat econòmica, ja sigui de caràcter comercial, turístic, industrial i/o de serveis. La norma inclou especialitats per a la creació i gestió de les APEUs a Poligons d’Activitat Empresarial (PAEs), per tal d’adaptar-la a la naturalesa industrial d’aquestes zones.

Les APEUs, que s’inspiren en el model d’èxit dels Business Improvement Districts (BIDs), implementats des de fa 50 anys, facilitaran que qualsevol zona de concentració d’activitat econòmica que vulgui augmentar la seva competitivitat, o evitar situacions de degradació, pugui ser gestionada de manera conjunta amb l’objectiu de millorar els serveis i la qualitat de l’entorn, complementant les actuacions dels poders públics i potenciant la col·laboració entre agents públics i privats.

Els destinataris de la llei són els titulars d’activitats econòmiques d’una àrea determinada amb concentració d’establiments comercials, industrials, logístics i de serveis, a l’abast dels quals es posa una nova classe d’entitat, per ajudar-los a millorar el seu entorn. La llei també va dirigida als ajuntaments, als quals correspon autoritzar i controlar la creació de les APEUs per dinamitzar certes zones, amb els consegüents beneficis per als interessos generals del municipi, que complementaran les actuacions de caràcter dinamitzador de les administracions públiques locals.