El passat dimecres 11 de desembre, es va celebrar en sessió ordinària, la darrera junta directiva de l’any a les instal·lacions d’ESADE Creapolis.

La mateixa va comptar amb la presència del Tinent d’Alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat, Seguretat i Transport, Pere Soler, que va explicar els detalls de l’entrada en vigor del nou tribut metropolità que serveix per a finançar actuacions en l’àmbit de l’espai públic i en matèria de mobilitat. L’impost es calcula en base al valor cadastral fixat pel Ministeri d’Hisenda, que es multiplica pel tipus impositiu que fixa l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Sant Cugat Empresarial debat sobre el nou tribut metropolità

 

Sant Cugat Empresarial agreix les explicacions del Tinent d’Alcaldia, tot i que mostra ‘el seu descontent per la situació de desigualtat i de greuge objectiu que suposa per a Sant Cugat aquest tribut, ja que més enllà de la bondat d’aquesta aplicació, és evident que la situació prèvia del valor cadastral genera un increment molt important de la càrrega tributaria’. Al entendre de la Junta hi ha hagut una desinformació general sobre l’abast del tribut i les seves conseqüències. ‘Creiem que des de l’Ajuntament s’haurien d’haver defensat els drets dels santcugatencs i santcugatenques, esgotant les vies legals que permet l’àmbit tributari i més quan a aquest  nou impost cal afegir una pujada per a la propera anualitat del 3% de l’IBI que fa que la càrrega impositiva a Sant Cugat es converteixi en insostenible per moltes empreses i autònoms’.