“Marcant tendències: present, passat i futur de l’emprenedor” és el fil conductor que centrarà la desena edició de la Jornada d’Emprenedoria que tindrà lloc el proper dijous 29 de novembre, al Teatre-Auditori de Sant Cugat del Vallès. Aquest esdeveniment, que s’ha consolidat com un referent al Vallès, està promogut i organitzat conjuntament per la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa i l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès.

La jornada, que va ser presentada el passat dimecres, en el marc d’una roda de premsa al Teatre-Auditori de Sant Cugat del Vallès, va comptar amb la presència de Sílvia Solanellas, Regidora de Cultura, Promoció Econòmica i Ocupació de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès; Josep Prats, Director Gerent de la Cambra de Terrassa; així com representants dels patrocinadors i col·laboradors d’aquesta edició. La presentació també va comptar amb la participació i testimoni de l’emprenedora Patricia Ayma, cofundadora de l’empresa VEnvirotech Biotechnolog.

En el transcurs de la roda de premsa, Sílvia Solanellas va afirmar que “un dels objectius de l’Ajuntament és ajudar als emprenedors per tal de generar oportunitats i promoure l’activitat econòmica. Per fer-ho potenciem les dinàmiques col·laboratives amb altres institucions, com en aquest cas la Cambra de Terrassa, i així aconseguim multiplicar els resultats”. Així mateix, durant la seva intervenció, Josep Prats va subratllar “la rellevància d’impulsar l’activitat emprenedora basada en el coneixement i la innovació dins l’entorn competitiu, en el qual les tecnologies de la informació són un element clau, per la viabilitat dels projectes emprenedors i per seguir potenciant l’economia en el territori”.

El programa de la 10a Jornada d’Emprenedoria:

La jornada serà inaugurada per Marià Galí, president de la Cambra de Terrassa, Carmela Fortuny, alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, i Sònia Recasens, diputada Delegada de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació de Barcelona, amb una conversa sobre el futur de l’emprenedoria i el paper de les institucions.

Orientada a l’anàlisi dels factors que potencien l’activitat innovadora i el posicionament de l’activitat emprenedora dins d’un entorn competitiu global, les tecnologies de la informació i la internacionalització, la jornada acollirà una conferència que, amb el títol “Emprendre en un món digital: què ha canviat i què ens espera?”, anirà a càrrec de Dolors Reig, psicòloga social i editora principal d’”El Caparazón”. La jornada també comptarà amb sengles ponències especialitzades de perfil empresarial. Per una part, Juan Carlos Expósito, consultor estratègic de màrqueting i comerç electrònic, impartirà una sessió sobre les formes d’abordar la transformació digital des de la petita a la gran empresa i n’exposarà alguns casos d’èxit.

Així mateix, moderat i presentat per Melchor de Palau, director d’ecommerce de Caixabank, s’oferirà un panell empresarial per afavorir la reflexió i el debat sobre l’adaptació dels models de negoci a les tendències del mercat i les TIC. Aquest panell d’experiències reunirà a Martina Font, codirectora de Font Packaging Group i e-commerce manager de Kartox, Xavier Morlans, fundador i CEO d’e-deon.net, i Carlos Santa Engracia i Jaume Lahoz, ambdós fundadors de Tope de Gama i emprenedors de l’era del vídeo.

Enguany, la jornada també acollirà una taula rodona sobre l’intercanvi internacional com a tendència per a l’emprenedoria i una activitat de networking, que comptarà amb la participació de diferents emprenedors participants en el programa europeu Erasmus per a Nous Emprenedors. La jornada, que es tancarà amb una study visit a la “Rambla de la Innovació del campus d’ESADE, serà conduïda per Nina, actriu, cantant i fundadora de “Nina Studio”.

La Jornada d’Emprenedoria

Amb la celebració de la seva desena edició, la Jornada d’Emprenedoria, s’ha consolidat com a referent a la comarca i al conjunt de Catalunya amb una sòlida trajectòria, que ha comptat amb una alta participació en totes les edicions celebrades en aquests anys. La propera edició, que serà celebrada per vuitena vegada al municipi de Sant Cugat del Vallès, compta amb el patrocini de Diputació de Barcelona, CaixaBank i CIRSA, així com amb la col·laboració de l’associació Sant Cugat Empresarial, ESADECREAPOLIS, Serafí Indústria Gràfica Publicitària, Via Empresa i Lúcid Design Agency i amb el suport del projecte de cooperació europeu Erasmus for Young Entrepreneurs.

Font: Cambra de Comerç de Terrassa