L’arribada de la pandèmia i les mesures de confinament imposades amb el decret d’estat d’alarma per evitar la propagació de la Covid-19, han provocat un canvi les costums de la població, i molt especialment en el món laboral.

Segons dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), abans de l’estat d’alarma, el 14,8% de les companyies utilitzava el teletreball, amb una mitjana d’un 32,1% de la plantilla utilitzant-lo. Durant el confinament, el percentatge d’empreses que van utilitzar el teletreball es va multiplicar per tres, fins a arribar al 48,8%, i gairebé la meitat de la plantilla (49,7% de mitjana), s’ha adherit a aquesta modalitat de treball a distància. A Sant Cugat, el 60% de les companyies que van mantenir la seva activitat laboral durant el confinament, van optar per aquesta modalitat de feina a distància, segons dades de l’estudi d’afectació de la crisi sanitària sobre el teixit empresarial, elaborat per Sant Cugat Empresarial.

Des de Sant Cugat Empresarial oferim una sèrie de tips, per optimitzar les tasques realitzant teletreball:

  • Escollir un lloc adequat: Al treballar des de casa, hem de dividir correctament els espais. No podem barrejar les àrees de descans amb les de treball. En aquest sentit, és important comptar amb un espai fix on puguis concentrar-te i que associïs a la feina.
  • Establir una rutina de treball. Per poder mantenir la productivitat, és aconsellable organitzar-se i establir uns horaris fixos, de la mateixa manera que en qualsevol treball presencial.
  • Planificació diària: Abans de començar la jornada, és important definir les tasques més importants a realitzar. Començar el dia sense una planificació clara, farà que la productivitat baixi considerablement.
  • Evitar la multitasca: Per millorar la qualitat del nostre treball, és bàsic concentrar-se en les tasques d’una en una, abordant-les de principi a fi. D’aquesta manera, guanyarem en perspectiva i en control del nostre propi temps.
  • Comunicació periòdica amb la resta de l’equip. Per evitar un possible aïllament físic és important que mantinguem una comunicació fluïda amb el nostre equip de treball. Haurem de distingir entre comunicacions puntuals i reunions. Per a les puntuals, podem utilitzar una eina de missatgeria, i per a les reunions, videoconferències.
  • Exercici diari: El teletreball pot fer que passem més temps a casa, i que ens movem menys. Si aconseguim mantenir una bona concentració, el més probable és que amb aquesta modalitat de feina, disposem de més temps per a l’oci. No dubtis a incorporar una rutina d’exercici en el teu dia a dia.

Des de Sant Cugat Empresarial seguim treballant per donar suport a tots els associats, perquè sabem que vetllar per la salut de les empreses és cuidar el teixit empresarial, l’economia, les persones, i les famílies.