c.curet-foto-73973M’agradaria trencar el mite de l’emprenedor@. Sembla que ara tots hem de ser emprenedor@s amb un concepte que no acabo d’entendre o compartir.

Emprenedor@s o empresari@s? Estic d’acord amb l’actitud emprenedora, siguis qui siguis i estiguis on estiguis. Potenciem-la, eduquem-la! Tenir aquesta predisposició no vol dir que tot emprenedor@ hagi de ser empresari@. Pots ser un bon emprenedor@, tenir iniciativa, treballar amb passió, entusiasme, proposar, executar, decidir i aconseguir molt bons resultats en la teva activitat professional! Tant si ets empresari@ com si ets un@ treballador@ d’una empresa en la qual no tens cap participació accionarial, Tant és!

Ets necessari@ i seràs o hauries de ser valorat/da per aquesta característica. És la que farà avançar, la que generarà productes i serveis permanentment adaptats a la necessitat de mercat, la que pot arribar a crear noves línies de negoci (el que ara denominem intraemprenedoria), generarà ocupació i donarà resultats econòmics i també satisfacció. No ens confonguem, no tot@ emprenedor@ ha de ser empresari@! Però si, tot/a empresari@, haurà de ser emprenedor@ o s’haurà de rodejar de potencial amb iniciativa emprenedora. Empresari@ va més enllà. Necessita uns ingredients més per permetre que la iniciativa emprenedora superi amb èxit els 42 mesos de vida (pels que es defineix un emprenedor). Segons GEM España del 2014, l’activitat emprenedora encara està per sota de l’europea. Es manté el 66% de l’emprenedoria per oportunitat. L’emprenedoria per necessitat, al voltant del 6%, creix moderadament fruit de la iniciativa de persones desocupades o amb serioses dificultats d’incorporació al mercat laboral, que les que porta sovint, a l’autoocupació, creant negocis poc competitius, amb escassa innovació i projecció de creixement.

Treballem per fomentar la cultura empresarial i actitud emprenedora. Però no pensem que tothom pot ser empresari! Necessitem emprenedors, empresaris i també molt bons treballadors!!! Tots són necessaris, no s’és ni millor ni pitjor per ser un o l’altre!

Concep Curet
Sòcia-directora de GlobalMed i vicepresidenta de Sant Cugat Empresarial

 Font: Via Empresa