c.curet foto 73973Aquest any en fa 10 del naixement de l’associació Sant Cugat Empresarial. 10, sí, Sant Cugat Empresarial ha fet 10 anys. Fa poc més d’una dècada de les trobades iniciades en les diferents edicions del Sant Cugat Tribuna on tots anàvem amb interès a escoltar ponents rellevants del món econòmic empresarial i a fer networking. Era i és el nostre món, i a poc a poc ens anàvem engrescant a anar a més. Així va ser com vam decidir unir-nos com a lobby, com a estratègia per unificar esforços, compartir interessos, incrementar el nostre coneixement i xarxa relacional, fer pressió conjunta per avançar en els nostres interessos i activitats empresarials vinculades al territori.

Vam compartir la idea amb diferents organitzacions empresarials representatives i agents locals, entre ells l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès. Des del primer moment es va rebre molt positivament la nostra proposta i ens van animar a construir el que hem estat treballant tots aquests anys.

Així és com Sant Cugat Empresarial va néixer, en un moment de necessitat incipient, com associació multisectorial, que representava i segueix representant la micro, petita, mitjana i gran empresa amb interessos i vinculacions comercials o empresarials a Sant Cugat del Vallès i a tot territori.

En aquests 10 anys Sant Cugat del Vallès s’ha fet gran, ha passat de poble a ciutat, amb els seus pros i els seus contres. Ha esdevingut punt de mira, pel seu “bon” creixement, tant en nombre d’habitants, de joves amb formació universitària, d’empreses, empresaris i directius. Avui Sant Cugat del Vallès bull. És un referent per la seva qualitat de vida i m’atreviria a dir, tant des del punt de vista del ciutadà com des del professional, que és una de les millors ciutats del país per viure-hi i per treballar-hi.

Sant Cugat Empresarial s’ha convertit, al costat de la ciutat, en un referent. Avui en dia l’associació s’ha convertit en imprescindible per a qualsevol empresa, organització, soci, emprenedor o professional que arribi a la ciutat o tingui interès en el seu desenvolupament econòmic-empresarial-social i d’implicació amb el territori. Així com a qualsevol ciutadà que arriba i vol viure la ciutat, li recomanem el mitjà local per excel·lència; el TOT Sant Cugat, a tothom que tingui interès empresarial, l’adrecem a Sant Cugat Empresarial, on actuem com a lobby, no com una patronal.

Aquest any en fa 10 i ho hem celebrat al Teatre Auditori de Sant Cugat. Ho vàrem voler fer en una festa oberta al món empresarial i institucional. Vam tenir convidats d’honor com el Molt Honorable President de la Generalitat, la Il·lustríssima alcaldessa de la ciutat o els 600 assistents que van ajudar-nos a demostrar el potencial que l’Associació ha aconseguit els darrers anys per a poder ser el garant i representant del teixit empresarialdel nostre territori.

Som Sant Cugat, som Vallès, som Barcelona, som Catalunya i el món. Com molt bé va dir el nostre President, Joan Franquesa, “a l’altra banda del Tibidabo hi ha vida”, i tant a la festa dels 10 anys, on preteníem gaudir i fer gaudir, amb la música, la companyia i les converses informals, a peu dret i amb una copa de cava a la mà, com en el nostre dia a dia, volem treballar al costat de tots els associats, amb un tracte pròxim, humà i professional que ens segueixi facilitant les relacions professionals posteriors.

Si, són 10 anys, hem guanyat en experiència i referències. Però en il·lusió i empenta estem com en l’any 1. Comencem amb força el camí cap als 20. Mantenim i reforcem el fet fins ara, però ja estem obrint nous “espais” i “refrescant” activitats per a incrementar el coneixement i l’intercanvi d’experiències entre els associats, per conèixer de ben a prop tendències i personatges als quals no sempre podem accedir de forma directe, defensant als associats, facilitant els tràmits i interrelacions per a la implantació i creixement empresarial. Seguirem fent lobby, en el territori i més enllà.

Tot el que puguem explicar ho trobareu al web i sobretot en una i cadascuna de les persones i professionals que fem que SCE sigui una realitat, un referent que no podem obviar! Fem empresa, economia, territori, però sobretot acostem persones, professionals i fem lobby per aconseguir millorar resultats empresarials i professionals. Sant Cugat Empresarial es consolida com associació empresarial a Sant Cugat del Vallès i fa camí cap a la Sant Cugat-Barcelona, Sant Cugat-Vallès i la Sant Cugat-el món.

 

Concepció Curet
Sòcia-directora de GlobalMed i vicepresidenta de Sant Cugat Empresarial

Article publicat prèviament a VIAEmpresa