Edgar Jorda b-nESADECREAPOLIS inspira, facilita i accelera que les empreses implementin la innovació dins l’estratègia de gestió de les seves organitzacions.

El parc d’innovació ESADECREAPOLIS es defineix com a Open Innovation Community que promou l’activitat innovadora i emprenedora en xarxa. Més enllà de la transferència tecnològica, el centre vol potenciar la creativitat, l’emprenedoria i la innovació reforçant els vincles amb la ciència, la tecnologia i la gestió empresarial. A través de la innovació, el centre actua com un accelerador d’idees i projectes i s’orienta tant a grans empreses com a pimes que estigui desenvolupant projectes de negoci innovadors.

• Quin és el balanç de la trajectòria del centre en els darrers sis anys, des de la seva creació l’any 2009?

Des que vam néixer, les empreses residents a ESADECREAPOLIS han fet créixer la seva facturació més d’un 38% de mitjana i també han crescut en treballadors. Les plantilles de les companyies residents han augmentat un 20%. La meitat dels residents, a més, han aconseguit finançament exterior des d’aleshores. Ara mateix, comptem amb més de 80 empreses residents, el que significa una ocupació del 90%, i hem obert una nova línia que permet oferir els nostres serveis a empreses que físicament no estiguin ubicades a l’entorn d’ ESADECREAPOLIS.

• En l’àmbit de l’emprenedoria, el centre ha consolidat un ecosistema propi que acull empreses de nova creació. Quina és l’activitat que desenvolupa el centre en aquest sentit?

Els emprenedors poden gaudir de diferents solucions dins d´ESADECREAPOLIS en funció de les seves necessitats. En primer lloc, tenim diferents programes d’acceleració / incubació, com són el KIC INNOENERGY, un programa desenvolupat a la Unió Europea que inverteix i ajuda al desenvolupament d´empreses relacionades amb l’eficiència energètica i la sostenibilitat; STARTUP CATALONIA o també el Programa EMPENTA, que ja va per la seva quarta edició i que desenvolupem conjuntament amb ACC10. D’altra banda, l’empresa resident Reimagine Food porta a terme el programa PROMETHEUS, on accelera empreses (tecnologia + alimentació) de tot el món, que es desenvolupen dins de l´ecosistema d´ESADECREAPOLIS. Per últim també tenim l’EGARAGE, un programa que, des de fa quatre anys, fa aflorar l’esperit emprenedor dels estudiants d’ESADE. L’objectiu de tots aquests programes és ajudar ràpidament al creixement de les startups.

Segueix llegint l’entrevista