NINA VIA portada.1Amb 30 anys d’experiència, Nina ha desenvolupat un mètode específic d’entrenament de la veu a través del coneixement i el treball amb el cos mitjançant l’aplicació del mètode Pilates. NinaStudio obrirà les seves portes el novembre amb els seus principals serveis en marxa: entrenament integrat cos-veu, estudi oficial de Peak Pilates, i rehabilitació logopèdica especialitzada en veu, parla i llenguatge. Un exemple d’emprenedoria i innovació.

NinaStudio és associada a Sant Cugat Empresarial. Nina n’és la seva Directora

Com es va gestar una oferta tan diferenciada que no existeix en tot l’Estat?

NinaStudio neix de la necessitat de formar-me constantment per desenvolupar el meu ofici el millor possible. Aquests 30 anys de treball continuat amb la veu al teatre, la música i la televisió m’ha portat de forma natural a desenvolupar un projecte sobre entrenament integrat cos-veu, el qual ve a omplir el buit que jo mateixa he trobat durant anys a l’hora d’entrenar les meves principals eines de treball, cos i veu.

NinaStudio desenvolupa un mètode propi i específic d’entrenament de la veu a través del coneixement i el treball amb el cos. En què consisteix i on rauen les claus de l’èxit d’aquest mètode? 

El meu mètode d’entrenament integrat té com a finalitat millorar la veu i la comunicació de les persones, és a dir, treballar i millorar el llenguatge verbal i no verbal. Així doncs, la veu és l’objecte directe on recau el treball que de forma global realitza el subjecte, el cos. El principi fonamental del mètode és l’aprenentatge a través de l’adquisició de coneixement i no pas pel mimetisme com tradicionalment s’ha fet amb la veu. Cal donar les eines i la informació clau a la persona perquè conegui la seva principal eina de treball, la veu, un instrument tan familiar com desconegut alhora. Només el seu coneixement, estudi i entrenament pot convertir-nos en
millors professionals, sigui quin sigui el nostre ofici.

A quin mercat s’adreça el projecte empresarial NinaStudio? Quin nínxol de mercat i quines necessitats està orientat a cobrir?

NinaStudio s’adreça a qualsevol persona interessada a millorar la veu la comunicació i de forma especial a aquells que en fan un ús professional: actors, polítics, cantants, empresaris, professors, entrenadors o comercials, entre d’altres. NinaStudio ofereix un espai on l’usuari pot treballar cos i veu alhora. La tècnica vocal i la preparació física són els eixos transversals dels nostres programes d’entrenament personalitzats i dissenyats en funció de les necessitats i interessos estètics, lúdics o de salut de cada usuari. NinaStudio és, a més, un estudi de Pilates equipat amb 12 màquines. Ubiquem l’usuari al grup idoni en funció del seu nivell i a més disposem de programes i professionals especialitzats en gent gran i persones amb mobilitat reduïda.

Per què has decidit obrir un centre a Sant Cugat? I per què justament en aquest moment d’entorn de crisi?

Visc a Sant Cugat des de 1993 i conec de primera mà la seva potència i vitalitat econòmica i social. De fet, tot el Vallès és un dels motors econòmics i socials de Catalunya. Moisès Broggi deia que la vida és com anar en bicicleta, si t’atures caus. No hem de permetre que el moment actual ens paralitzi. No em fa por perquè crec en el que faig i em sento útil. Aquest és el meu antídot contra la por i el moment que vivim, desenvolupar les nostres capacitats i talents i posar-los al servei de la societat.

Segueix llegint l’entrevista