Dianya-CAyuela-b-nEl Campus de la UPC a Terrassa constitueix un important focus de talent innovador en la comarca del Vallès. A les seves instal·lacions treballen més de 400 investigadors integrats en 39 grups de recerca, 10 dels quals pertanyen a la xarxa TECNIO. 

Aquest fet posiciona la ciutat de Terrassa com la ciutat catalana, desprès de Barcelona, que mes grups d’R+D en té de la xarxa TECNIO. I és que la recerca i la innovació tecnològica que realitza la UPC a Terrassa
està molt orientada a la indústria. De fet, més de 60% dels projectes que es duen a terme es realitzen per millorar processos o productes industrials i fer a les empreses més competitives. A més, al Campus de la UPC a Terrassa han sorgit en poc més de deu anys 14 empreses spinoff que han comercialitzat patents d’innovacions tecnològiques generades pels grups de recerca de la Universitat.

Sant Cugat Empresarial i El Campus de la UPC a Terrassa mantenen un acord de col·laboració per qual totes dues institucions desenvolupen una dinàmica orientada a facilitar la col·laboració universitat-empresa i la transferència de coneixement en matèria de recerca i desenvolupament de la UPC a les empreses.

Segueix llegint l’entrevista aquí