frederic-boix-878El mes passat reflexionava sobre la necessitat de recuperar aquells principis que varen portar la nostra activitat a l’èxit i que la imprudència o la ceguesa sovint ens va fer oblidar. Eren reflexions de visió i gestió interna però després m’he adonat que el què preconitzava en aquell article és també predicable per la classe política, tant vilipendiada avui.

Cada vegada que un polític em preguntava què podia fer per nosaltres, la meva resposta era la mateixa: només cal que feu que les condicions del nostre entorn siguin les adequades. Per tant, a ells també li són aplicables els principis bàsics.

1. No al curt terminisme.

2. Fora aquells polítics que només miren per a si mateixos o menteixen.

3. Treballar per als ciutadans, no per al partit, no demagògia.

4. Podar ineficiències.

5. Seguretat i transparència.

6. Consciència, estudi i renovació continuats per així poder lluitar en un món canviant.

7. Invertir en futur.

8. Solidaritat i responsabilitat ecològica i social.

Els empresaris necessitem regles clares, estables, eficients i justes. I democràtiques. El 13 de febrer de l’any passat els principals col·legis professionals, associacions de periodistes i del comerç i patronals com la CECOT proclamaven un Manifest per la Qualitat Democràtica, que varen entregar a la presidenta del Parlament de Catalunya el 28 de novembre, que no ha rebut el ressò públic que mereix.

Segueix llegint l’article