Creativitat musical i intel·ligència artificial

Quan

19 octubre 2023    
13:00 - 18:00

Lloc

Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB
Carrer de la Fortuna, Cerdanyola del Vallès, Barcelona, 08193

En el marc de la Setmana de la Innovació de la UAB, el dijous 19 d’octubre tindrà lloc una jornada sobre el paper de la intel·ligència artificial en la música.

Comptarà amb tallers, una taula rodona amb artistes, tecnòlegs i sociòlegs per debatre sobre els diferents reptes socials, ètics, creatius i tècnics als quals ens enfrontem i un concert amb el cor de cambra de la UAB i el pianista i creador Carles Marigó.

PROGRAMA

13 h – 15 h Tallers:

  • «Composició: ‘El Secret d’Ariadna’ Projecte de creació de la primera òpera en tres actes amb AI», a càrrec de Pere Pèries, compositor, escriptor i dramaturg.
  • «Veu i artificialitat: un breu recorregut per les estètiques de la veu robotitzada», a càrrec de Jordi Roquer, professor del Departament d’Art i Musicologia de la UAB.
  • «L’àudio immersiu com a eina per a la preservació del patrimoni musical», a càrrec de Marco Antonio Juan de Dios Cuartas, professor del Departament de Musicologia de la Universitat Complutense de Madrid.
  • «Procés de creació d’un videoart realitzat íntegrament amb imatges d’IA», a càrrec de Joan Riedweg, realitzador i productor de cine, televisió i productes audiovisuals.

16 h Taula rodona amb artistes, tecnòlegs i sociòlegs per parlar de l’aplicació de la intel·ligència artificial a la música, els avantatges i inconvenients:

  • Pilar Dellunde, catedràtica del Departament de Filosofia de la UAB.
  • Sergi Jordà, investigador al Grup de Tecnologia Musical de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona.
  • Joan Riedweg, realitzador i productor de cine, televisió i productes audiovisuals.
  • Cris Checa, artista del duo de música electrònica Desert i tecnòloga i col·laboradora amb l’Institut d’Investigació en Intel·ligència Artificial (IIIA CSIC).
  • Moderador, David Casacuberta, investigador del Departament de Filosofia de la UAB.

17 h Concert

«SEED»: un concert escenificat que es basa en la idea fictícia del naixement d’un ésser amb intel·ligència artificial que es comunica a través del so. Aquesta proposta combina el talent del cor de la UAB amb el sistema ia_muso de Matthew Yee-King de la Goldsmith University of London, per crear una experiència musical única.

INSCRIPCIONS