L’associació empresarial presenta els resultats de l’estudi d’afectació de la crisi sanitària sobre el teixit empresarial.

Aquest dimecres s’ha celebrat en sessió ordinària, i de nou de forma telemàtica, la Junta Directiva de Sant Cugat Empresarial. Durant la mateixa, s’han fet públics els resultats de l’estudi de l’impacte econòmic de la crisi de la COVID-19 al teixit productiu i econòmic de Sant Cugat.

Sobre un mostreig del 70% de les empreses associades, els sectors més afectats per la crisi del coronavirus han estat les companyies amb activitats professionals, científiques i tècniques amb un 16%, seguides de les empreses d’activitat d’informació i comunicacions (*), amb un 15,2%.  Dins d’aquestes categories s’ubiquen les start-ups, i les empreses amb un component molt important d’innovació i activitats d’alt valor afegit. ‘Aquesta és una dada molt rellevant de cara al futur, perquè la riquesa dels propers anys està en el coneixement i el talent. Si perdem aquestes empreses, perdrem una part molt important de talent local’, assenyala Joan Franquesa, president de Sant Cugat Empresarial.

Pel que fa referència a la productivitat durant aquesta pandèmia, l’estudi posa de manifest que el 68,3% de les empreses han vist com aquesta es reduïa considerablement. La dada més negativa, és que el 23% assenyala que la facturació ha estat nul·la. Per la seva part, el 9,6% de les empreses han incrementat la seva facturació, mentre que el 22,2%, l’han mantingut amb normalitat.

L’estudi també indica que durant el període de confinament, el 28,1% de les empreses no ha tingut activitat, per tancament i/o baixa d’activitat, mentre que 60% de les companyies que han pogut mantenir la seva activitat laboral, han optat pel teletreball.

‘Les proves empíriques corroboren el que venim assenyalant des de fa setmanes, i és que ens encaminem cap a un desastre econòmic sense precedents. A partir d’aquí, s’han de prendre mesures molt més dràstiques, ja que estem davant d’una situació d’emergència econòmica de país. Les mesures ja no poden ser pedaços, sinó que aquestes han de ser excepcionals, en moments excepcionals com l’actual’, assenyala Joan Franquesa, president de Sant Cugat Empresarial.

(*) Edició; activitats cinematogràfiques de vídeo i de programes de televisió, enregistrament de so i edició musical; activitats de programació i emissió de ràdio i televisió; telecomunicacions; programació, consultoria i altres activitats relacionades amb la informàtica; i serveis d’informació.

Trobada Digital amb la Consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón

Aquest divendres 15 de maig, a les 16:30h, Sant Cugat Empresarial organitza ‘Diàlegs- Tribuna Sant Cugat Empresarial’, una trobada digital que comptarà amb la intervenció de la Consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón. Representants del teixit empresarial i productiu, podran preguntar a la Consellera del Govern de la Generalitat, sobre les qüestions que més els preocupen, davant la crisi del coronavirus. L’acte comptarà amb la presentació del President de Sant Cugat Empresarial, Joan Franquesa, i la participació de l’Alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla.

L’associació impulsa i projecta el Tribuna Sant Cugat Empresarial, com un dels espais de referència empresarial i networking destacat en l’àmbit català.

Diàlegs Tribuna SCE amb Àngels Chacón