debat sant cugat empresarial 124912Marta Anglada, responsable del Departament d’Ecoloeconomia i Sostenibilitat de la farmacèutica Ferrer i Ferran Abad, director de Desenvolupament de Veolia, han dialogat a ‘Converses: Economia circular. Experiències Internacionals’, un acte organitzat per Sant Cugat Empresarial i moderat per Neus Navarro, cap de redacció de VIA Empresa. Més d’un centenar d’empresaris i professionals han assistit a la trobada, a l’Hotel Sant Cugat, que s’ha clausurat en un acte de networking desenvolupat al mateix hotel i que ha servit per tal d’establir contacte entre tots els assistents.

En aquesta ocassió, l’acte de Converses ha comptat amb la assistència del president de Sant Cugat Empresarial, Joan Franquesa; la Tinenta d’alcalde de Promoció Econòmica, Innovació i Govern Obert amb adscripció de la Regidoria de Comerç, Joana Barbany; autoritats de la ciutat vallesana i una àmplia representació del seu teixit empresarial i productiu.

Una de les principals idees que s’han extret de l’acte per part dels ponents, ha estat la defensa del nou mode de producció, oposat al lineal, que defensa el “produeixo, consumeixo, llenço i reutilitzo”.

Anglada ha explicat la feina que es desenvolupa des de Ferrer, una multinacional “convençuda”, segons les seves paraules, en la necessitat de donar una segona vida als productes que posa al mercat. Per això, des del seu departament –creat el 2014 per decisió de la direcció de la companyia- han promogut la creació de l’embalatge sostenible, la reordenació dels usos dels palets que s’usen a les plantes de producció i l’activació del renting d’impressores, mesures totes orientades a reutilitzar recursos i residus i, a més, a estalviar en costos de l’empresa.

Per la seva banda, Abad ha explicat com la seva figura vetlla per l’eficiència energètica de l’empresa-client, entre els quals es troba l’Ajuntament de Sant Cugat, al qual han aconseguit reduir l’estalvi energètic dels seus edificis fins a un milió d’euros. Un dels seus arguments és que les inversions ambientals també tenen una repercussió econòmica positiva en l’empresa, però “la clau és que l’empresa estigui convençuda que cal fer el canvi. Les imposicions no funcionen”, ha apuntat.

Com a final del programa de l’esdeveniment, la darrera part ha consistit en un temps dedicat a que els empresaris i professionals hagin pogut establir enllaços i crear sinèrgies entre ells en forma d’una sessió de networking a la terrassa del mateix Hotel Sant Cugat. Acompanyats d’un ambientació amena i un variat àpat, els assistents han pogut debatre sobre els diferents aspectes dels diàlegs i conversar amb els seus protagonistes.

 

Font: ViaEmpresa

 

Video: Converses 2016

Captura de pantalla 2016 11 15 a las 20.01.46

Fotogaleria

{unitegallery Converses2016}