3fae7521-f10f-4398-97c6-50150cf42a16El nou tractament és fruit de la col·laboració públic-privada entre el Centre Nacional de Recerques Cardiovasculars (CNIC) i Ferrer.

Han estat set anys de treballs i una inversió de 22 milions d’euros, a més dels 25 milions per a instal·lacions. És una tasca ‘paradigmàtica’ segons el president de Ferrer, Sergi Ferrer-Salat. Això ha permès crear, i ara comercialitzar, el primer tractament que unifica en una única càpsula tres medicaments per a la prevenció d’episodis cardiovasculars en pacients que ja han patit un primer infart. Els seus principals beneficis són que incrementa un 24% l’adherència al tractament i facilita la seva ingesta, fet que reduirà el número de persones que deixen el tractament o en fan un ús poc adequat.

El director general del CNIC, el doctor Valentín Fuster, ha destacat l’impacte que aquest tractament tindrà sobre les malalties cardiovasculars, principal causa de mortalitat.

Per la secretària d’Estat de Serveis Socials i Igualtat, Susana Camarero, es tracta d’un ‘exemple’ de tot allò que s’aconsegueix de manera coordinada.

D’aquesta manera, la seu de Sant Cugat es converteix en el centre de producció d’un tractament d’abast mundial. De moment, ja té l’aprovació per comercialitzar-se a l’Estat espanyol, Romania, Grècia i Suècia. Més endavant s’uniran 11 països europeus més. Des de Sant Cugat, es produiran l’any vinent 52 milions de polipíndoles.

L’alcaldessa, Mercè Conesa, ha elogiat la implicació de Ferrer al municipi i aquesta aposta per la innovació.

La presentació de la producció de la polipíndola cardiovascular ha tingut una àmplia representació institucional i del món mèdic. Està previst que el tractament estigui a les farmàcies al gener amb un cost de 13, 15’40 i 20’25 euros en funció del format. Aquest preu és la suma del cost dels tres medicaments que incorpora i s’inclou a la seguretat social.

Font: Cugat.cat